• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki ayrı sütundaki değerleri düşeyara ile çağırmak

ATEMİ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 Türkçe
Merhaba;
Aşağıdaki formülde $B:$D;3 sütunlarında arama yapıyor ancak bunun yanında arananların yarısı da $F:$H;3 sütunlarında olduğu için değer sıfır veriyor bu formülü bozmadan içerisine
B sütunundaki değerleri de hesaba katmasını sağlayabilir miyim?

EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0)/$E$46);0;DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0)/$E$46)

Arkadaşlar bu formül konusunda yardımınız gerekiyor!

Merhaba.
Formülünüzdeki 0 (sıfır) yerine diğer DÜŞEYARA formülünü eklemeniz yeterli olur sanırım.
Kod:
EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0)/$E$46);[B][SIZE="4"][COLOR="Red"]0[/COLOR][/SIZE][/B];DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0)/$E$46)

Ömer Bey aynen dediğiniz gibi yaptım istediğim buydu teşekkür ederim.

Merhaba.
Rasyolar sayfası E ve F sütunlarının biçimini YÜZDE veya virgülden onraki basamak sayısını artırarak SAYI olarak biçimlendirmenizde yarar var. Çünkü bazı formül sonuçlarını 0 (sıfır) olarak görmenize rağmen sonuç sıfır değil aslında.

Rasyolar sayfasındaki B4 hücresine =C4 şeklinde formül uygulayıp font rengini arka plan rengiyle aynı yapıp görüntülenmesini de engelleyerek işlem yaparsanaz (aşağı doğru tüm hesaplar için aynısını yapın) aşağıdaki formül standartlaştırılmış olacaktır.

Bundan sonra aşağıdaki formülü E3 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayabilirsiniz.
Kod:
=(EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0));0;DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$B:$D;3;0))+EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$F:$H;3;0));0;DÜŞEYARA(B3;Bilanço!$F:$H;3;0)))/$E$46
Ayrıca bir uyarım olsun; formülde tüm sütunda arama yaptırıyorsunuz bunun yerine satır sınırlaması koymanızda yarar var.

Ömer bey son yazınız yapmak istediğim başka konular içinde çok aydınlatıcı oldu benim için.
İlginize çok teşekkür ediyorum...

Ömer bey son yazınız yapmak istediğim başka konular içinde çok aydınlatıcı oldu benim için.
İlginize çok teşekkür ediyorum...

Estağfurullah, önemli olan ihtiyacın görülmesi.
İyi günler dilerim.

Geri