• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı sutuna göre sorgulama

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Ekli örnek dosyamda datakod sayfasındaki A sütununda bulunan stok kodlarına göre Fiatlar sayfasında sorgu yapabiliyorum.
Fiatlar sayfasında aynı şekilde dadakod sayfasındaki c sütununda bulunan kısastokad ile de aynı ürünü sorgulamak istiyorum,
yani örneğimizde 14 001'i sorguladığımda veya 7111225234 yazdığımda da ULUDAĞ LİMONATA 250 ML CAM ürününe ait bilgilerin gelmesini istiyorum, datakod sayfasından saadece b, k ve l sutundaki bilgiler gelmektedir.

Ekli dosyalar

Fiatlar sayfasının Worksheet_Change olayındaki ilgili kısmı aşağıdaki şekilde düzenleyip deneyiniz.
Kod:
Else
    [COLOR="Red"]If Len(target) = 6 Then sütun = "A" Else sütun = "C"[/COLOR] 'Yazılan kodun uzunluğu 6 karakter ise A sütununda değilse C sütununda arar
    Set BUL = Sheets("Datakod").Columns([COLOR="red"]sütun[/COLOR]).Find(target, LookAt:=xlWhole)

mrhb üstadım şöyle bir sorunum var misal bir tablomuz var ve bu tablo da a sutununda e, d ,f gibi ilçeler yazıyor b sutunun da onay ret vefat gibi terimler var aynı zamanda b sutunun daki ret ibaresinin ret kodu:1 diye başlayarak ret kodu:24 de kadar ayrı ayrı terimler var. sorun şu istiyorum ki e ilçesindeki retleri topla ama ret kodu 24 e kadar oldugu için sorun yaşıyorum yani a eğer e ise b eğer ret kodu:1 veya ret kodu:2 veya ret kodu:3 ise topla şeklinde bir formul oluşturamadım. yardımcı olabilir misiniz

Sorunun açıklanması

Örnek bir dosya eklerseniz ya da sorunuzu daha açık yazabilirseniz kolayca yanıtlanacaktır.

B sütununda yazanlar "Onay", "Ret", "Vefat" gibi metin ifadeleri mi? 1, 2, 3 gibi sayılar mı?

Ret kodu dediğiniz sayılacak mı? Toplanacak mı?

Örnek dosyayı
http://s8.dosya.tc/
adresine yükleyebilirsiniz.

aerten Hocam verdiğiniz linke kurumun internet ayarları nedeniyle dosya yükleyemeyedim aksam tekrar deneyecegim. oradaki ret kodu:1 ret kodu:2 gibi ifadeler aynen yazdığım gibi a sutununda ilçe adları var abc cde efg ilçeleri gibi b sutununda da vefat onay ret kodu:1 ret kodu:2 gibi ifadeler var. C sutununa da 1 değerini verdim. yani abc ilçesinde durum vefat ise c sutununda ki 1 i topla dedim. vefat ve onayları =TOPLA.ÇARPIM((A:A="abc")*(B:B="ONAY")*(C:C)) formuluyle toplayabiliyorum. ancak ret durumunda olay değişiyor cunki metin tek değil ret kodu:1 den ret kodu:24 e kadar ayrı ayrı değerler var. çoketopla, eğersay, eğertopla gibi bir çok secenek denedim ama olmadı ya da yanlış yaptım :) umarım anlatabilmişimdir.

Çokeğersay

Örnek dosyayı görsek doğru bir çözüm üretilirdi.

Anladığım kadarıyla
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(A:A;"abc";B:B;"ret kodu:*")
formülü istediğinizi sağlayacak. ret kodu: ile başlayan bütün hücreleri sayacaktır.

hocam aksama dosyanın örneğini göndermeye calısacagım. şu an gönderemiyorum. emeğine sağlık. sonucu 0 olarak veriyor bu formül sizi yormayım dosyayı gönderdiğim de inşallah çözüm bulunur çok tşşkr

Emeğinize sağlık buldum sorunu ret kodu:1 ret kodu:2 diye yazdığımda ret le kodu arasında ki boşluğu formül kabul etmiyor hocam ya da bana öyle geldi boşluğu kaldırdığımda sorun çözüldü teşekkürler

Geri