• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki ayrı sheette aynı verileri içeren sütunları bulmak

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Ekteki dosyada Sheet1 ve Sheet2 de veriler var.

Sheet1 de bir satırda 3 sütünunda aynı olan verileri sheet2 de bulup karşılaştırıp sheet1 de sheet2 deki C sütunundaki veriyi yazsın.

Yani şöyleki

Sheet1 de A1 de xxxx diye bir veri var diyelim. A2 de xxxy A3 te ise xxyy verisi var.

Bu 3 veri bizim anahtarımız. Bu verilerin sheet2 dede aynısı var fakat. A1 de ki xxxx verisi bir kaç kere tekrarlandığından A2 ve A3 e de bakmak gerekiyor.

Eğer A1,A2,A3 sütunlarındaki veriler Sheet2 dede eşini bulabiliyorsa Sheet2 deki C sütunundaki toplam tutar olan değeri Sheet 1 de A4 e yazsın.

Ekteki dosyaya bakarsanız dediğim daha net anlaşılcak sanırım biraz karışık anlattım çünkü...

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Tanımlamalarda hata mı var? A1.A2.A3 yerine A1 .B1 C1 mi olacak? yüklediğiniz dosyada A4 hücresi dolu birde aşağıya doğru sadece üç hücre mi karşılaştıracak?

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim

Şöyle izah edeyim.

Sheet1 de A1 de "2011450439133" verisi var. Bu veri Sheet2 de A3,A4,A5 te var.
Şimdi bu veri cepte.
Sheet1 de A2 hücresine baktığımızda "27.02.2013" şeklinde bir tarih verisi var.
işte Bu sheet1 de A1 hücresinde bulunan rakam ile A2 hücresindeki rakamın aynısı Sheet2 dede var oda A3 satırındaki veri. Ama tabi bunu baya bir verinin içerisinden tespit etmek zor.

Sheet1 deki bu iki A1 ve A2 verisinin aynısını sheet2 de bulacak hatta işin içine ben A3 verisinde ekledim. bu 3 veriyi Sheet2 dede aynı şekilde bularak Sheet2 deki C sütununda bulunan fiyat verisini Sheet1 de D sütununa yazsın istiyorum.

sayfa1 d1 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Sheet2!$A$1:$A$1400=Sheet1!A1)*--(Sheet2!$B$1:$B$1400=Sheet1!B1)*--(Sheet2!$C$1:$C$1400=Sheet1!C1)*(Sheet2!$C$1:$C$1400))

Son düzenleme:
yanlız formülü kopyalarken benim buraya kopyalamamdan kanyaklı boşluklar oluşmuş..onları siliniz..örneğin formülün en sonunda 1400 yazcağına 14 00 yazıyo..onu düzeltin..

Hocam selam

istediğim şeyi topla.çarpım formülüyle nasıl olacak bilemedim. çünkü topla çarpma gibi bir şey istediğim daha farklı sanırım bir yanlış anlaşılma mı oldu.

siz benim mesajda gönderdiğim kodu d1 hücresine kopyalayıp deneyin..eğer toplayıp çarparsa o zaman başka bir çaresine bakarız..ama önce bir deneyelim ulaş hocam..

hocam o formülü denedim. sheet1 de formülü d hücresine yerleştirdim. 0 sonucunu verdi bana... hatta dosyayı ekleyeyim.

Ekli dosyalar

ulaş bey..ilk mesajınızda gönderdiğiniz ekli dosyada sayfa 1 de "A1" "A2" ve "A3" başlıkları yoktu..verileriniz 1 inci satırdan başlıyordu..bende ona göre formülü düzenlemiştim..şimdi başlık koymuşsunuz ..0 sonucunu üretmesi çok normal.:) çünü sizin o başlık koyduğunuz a1 hücresine göre çalışmakta formül..siz bu formülün çaışcağına hiç inanmamışsınız zaten :)) başlık koyduğunuz bu dosyada d2 hücresine şunu kopyalayıp aşapıya çekin..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sheet2!$A$1:$A$1400=Sheet1!A2)*(Sheet2!$B$1:$B$1400=Sheet1!B2)*(Sheet2!$C$1:$C$1400=Sheet1!C2)*(Sheet2!$C$1:$C$1400))

hocam teşekkürler sonuçları getiriyor karşıma çok güzel :)

Fakat zahmet olmazsa burdaki mantığı bana anlatabilir misiniz. yani formül nasıl bir mantık yürütüyorda karşıma bu istediğim sonucu getiriyor.

rica ederim..formülün anlatımıa gelince..ulaş bey..sitede çok fazla kaynak var..topla.çarpım olarak aratırsınız bulabilirsiniz...özellikle yurttaş hocamın çalışmalarını inceleyin..kolay gelsin..

Geri