• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki ayrı sayfadaki ekstreyi kontrol etmek

dosyayı yeniden düzenledim sıkıntı silme düzenindeymiş aktarırken hemen silecek ben toplatıp sonradan sildiriyordum o yuzden dönğü oluyormuş ve karıştırıyormuş makro

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
Halit Bey

Şimdi tam yerinde olmuş.Bir ince ayrıntıyada değineceğim.
Şöyle ;

Satıcı ekstresine satıcının hesaplarını kopyaladığımız zaman, Satıcı ekstresindeki başlık her zaman değişeceğinden,dolayı mutabık hareketler ve mutabık hareketler 2 sayfasına aktarımla beraber kopyalanabilirmi ? Çünki mutabık hareketler sayfasındaki satıcı ekstresi bilgilerini oluşturacak bölümü sabit olarak o başlıkları kopyalamıştık.Aslında satıcı ekstresi her zaman firmaya göre değişeceği için buralardaki başlıklarda değişmesi gerekecektir.

şuan çalışma düzgün.

saygılarımla

Son düzenleme:
c = ActiveWindow.RangeSelection.Address

2 tane komut düğmesinede
bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodu kopyala yapıştır

For r = 1 To 8
Worksheets("Mutabık_Hareketler").Cells(2, r + 9).Value = Worksheets("Satıcı_Ekstresi").Cells(1, r).Value
Worksheets("Mutabık_Hareketler2").Cells(2, r + 9).Value = Worksheets("Satıcı_Ekstresi").Cells(1, r).Value
Next r

ekli dosyayı incele

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
İyi Günler Halit Bey,

Bu düzenlemiş olduğunuz 7.nolu dosyada çok ince bir ayrıntı daha düzenlemişsiniz sanırım.

Satıcı ekstresindeki başlıklar da mutabık hareketler sayfalarına kopyalanıyor.

Artı Ekstremiz ve satıcı ekstresinde uyumsuz olanların tespiti yapılırken silinen satırlardan dolayı bu sayfalarda silinmiş satırlarda dahil olarak gözüküyordu dolayısıyla kalan satırlarla boş satırlar hepsi bir aradaydı.Bunları ayrıca boş satırlar gitsin diye sıralıyorduk.Buradaki son düzenlemeniz ile kalan satırlar olduğu gibi üstte yer alıyor.Tamamen sayfadaki satırlar sıralanmış oluyor.Yanlış anlamadıysam bu yönde bir düzenleme yapmışsınız.Buda çok süper olmuş doğrusu.

Halit Bey
Yine aynı yönde bir sorum olacak şöyle;
Şimdi bizim satıcı ekstresi hep değişken dedik ya,ben buraya her farklı bir firmanın ekstresini kopyaladığım zaman bu satıcı ekstresinin sütunlarını form üzerinde hangisi olduğunu belirttiğim zaman bu sütunları tarayacak değilmi ?İkincisi ise satıcı ekstresi 8 yada 9 sütunluk bir ekstre,diyelimki daha fazla sütun oldu bu sütunlara dahir uzayan satırlarıda olduğu gibi aktaracak değilmi ?

Şuan için bu son düzenlemiz ile muhasebedeki mutabakat mantığına uygun olarak çok güzel işliyor problem yok.

Saygılarımla

Son düzenleme:
sutun sayısınıda arttırma imkanı koyduk

Son düzenleme:
dosyaya birde alfabetik sıralama ekledim

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
Halit Bey

Alfabetik sıralama olanı daha yeni kaydettim.Bir önceki mesajdaki dosyayı kaydedip deneme yapmıştım çok güzel sonuç veriyor.Bu alfabetik olanı birazdan incelerim bakalım.

Birde,Buradaki sütun sayısını artırma olayı sadece satıcı ekstresi içinmi geçerli.Şundan dolayı söyledim;Bizim ekstremiz zaten 8 sütun bu hep sabit.Değişmesi için programda değişiklik yapılması gerek buda ayrı bir konu.Fakat A ile H sütunları kapsayacak şekilde C/H ekstresi alıyoruz.

Sütun sayıları satıcı ekstresinde sürekli değişir,firmaların cari hesap ekstresinde ekstrasından bir takım açıklayıcı sütünlar olduğu için böyle olabiliyor.

Normelde aşağıdaki gibi bir başlık olur,fakat bunların dışında birçok sütun başlığı olabiliyor.

Tarih
Fiş No
Açıklama
Vade Tarihi
Borç Tut.
Alac.Tut.
Borç Bak.
Alacak Bak.

Konuyu anlatırken biraz fazla uzattım sanırım. Asıl sormak istediğim artan sütun sayısı satıcı tarafında olacakya.
Sütun artırma işlevi bizim bu dosyanın içinde tek satıcı tarafındamı işlem görüyor yoksa ekstremiz ve satıcı ekstresindedemi geçerli oluyor ?

Halit bey,bu çalışmanın amacındaki mantığıda bu şekilde oluşturmuş olmanız çok süper olmuş.Teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Son düzenleme:
bütün sayfalarda yani textbox1 nesnesindeki yazılı sayı kadar sutunları algılıyor dolayısıyla bütün sayfalar için geçerli şu an üzerinde yazılı 8 sayısı sutun kadar aktarıyor bunu 15 yaparsan 15 kadar sayı sutun olarak algılayıp aktaracaktır

sutun başlıklarınıda kendisi veri sayfaların içindek başlıklar olarak algılıyor istersen aktardığın sayfanın başlıklarını sil ve dene kendisi başlıkları oluşturacaktır

Halit Bey

Bunları deneyerek farkettim dediklerinizi.Biraz önce de fark ettiğim bir husus var.Mutabık hareketler 2 safyasına başlıklar gelmiyor.İlgili kod satırlarına biraz baktım anormallik yok gibi.Fakat dediğim gibi başlıklar nedense gelmiyor.Bu sonki çalışmada.

Saygılarımla

tamam yeniden düzenledim kontrol et

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
bu seferde user formdaki verilerin kalıcı olması için gizli bir adet formül sayfası ekledim dolayısıyla userfomdaki nesnelerdeki bilgiler değiştikçe açılıp kapanmada en son ne yapmışsan o kalıcı olacaktır

Ekli dosyalar

Merhaba Halit Bey

Cumartesi gününden beri yoktum.Taşınma işlerimi halletmekden daha bugün yeni geldim.
Sonki mesajınızı gördüm.Bu dosyamı yenimi Halit Bey ?
Gerçi birazdan incelerim bakalım.

Bu arada siz nasılsınız.İyisinizdir inşallah.

Forumda epey bir cevaplarınız yine mevcut maşallah.

Saygılarımla

iyiyim inşallah evet o dosya yeni,

taşınma işi bitmiş herhalde kolay gelsin

SLM

bu seferde user formdaki verilerin kalıcı olması için gizli bir adet formül sayfası ekledim dolayısıyla userfomdaki nesnelerdeki bilgiler değiştikçe açılıp kapanmada en son ne yapmışsan o kalıcı olacaktır

bende mutabakat ile ilgili dosyalar arıyorum. Bu dosyayı açtığımda çalışmıyor. Kaydedilmiş makr yok gösteriyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin..

bende mutabakat ile ilgili dosyalar arıyorum. Bu dosyayı açtığımda çalışmıyor. Kaydedilmiş makr yok gösteriyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin..

ne gibi bir uyarı alıyorsunuz.

slm

uyarı vermiyor. dosya açılıyor fakat ekstredeki rakamları değiştirdiğimde bir değişiklik olmadı. macrosu mu var. varsada bende gözükmedi. şu anki haliyle normal çaşışıyormu sizde. benim exel ingilizce. yapmam gerekn bir şey varsa anlatırmısınız. teşekkürler..

slm

biiyorum bir acemiyle uğraşmanın zorluğunu yaşıyorunuz. harika bir tablo tam aradığım ve sanırım tüm muhasebecilerin de aradığı gibi bir örnek. verdiğim sıkıntı için şimdiden özür. userform çalışmıyordu şu an çalışıyor. ben deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışırım fakat diğer kullanıcılarında bilmesi açısından programın kullanılışını yazarsanız iyi olur. yani yeni bir ekstereyi nasl monte edecem yada bu formülü yeni bir ekstre sayfaına taşıyabilirmiyim. ve işleyişi nasıl. örneğin bizim ekstremizdeki bir tutar diğer tarafta var ft numarasıda aynı fakat tarihi yanlış. eğer ben buradan tarih ft nı ve tutarın üçüde birden uyuşanları istesem alabilirmiyim. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

halit bey epey zaman olmuş dosya da bozulma varmıdır acaba? benim excel ingilizce kullanmam da engel varmı çok işime yarayacagına benziyor.Yada buna benzer güncel birşey yapıldı mı ? Ona göre altın üye olmak istiyorum.

Geri