• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı excel kitapçığındaki bilgileri koduna göre birleştirme

Excel Vers. ve Dili
tr
excel 2013 de 2 ayrı çalışma sayfası var 12000 satırlık muhasebe kodu ve firma isimleri mevcut fakat ben tek tek elle giriyorum ben şöyle birşey istiyorum firma adının karşısına otomatik olarak muhasebe kodunu getirip yazdıran excel formül ü var mı ?

En basit düşeyara formülü ile yapabilirsiniz...

sayın acar sarı kısımda bekonun cari kodunu alsın diğer sayfaya otomatik atsın istiyorum formül söyler misiniz bu konuda bana

Merhaba yusufhoca67,

Öncelikle dosyanızda baya bi zamanınızı alacak düzeltmelere ihtiyacınız olacak. Dosyayı tekrar upload ettim.
1- Kullandığımız formül =DÜŞEYARA(C6;$E$6:$F$15000;2;0) olacaktır. Bunun için sarı bölgedeki kodlar ve firma isimlerinin yerini değiştirdim. bu şekilde düşeyara formülü kullanılabilir. Yalnız sizin listenizde sarı bölgedeki firma isimleri ile c sütunundaki cari adı kısmındaki firma isimleri birbiri ile uyuşmuyor. Bunun için düşeyara formülünün güzel bir yanı var. formülde sona 1 yazılırsa(şuan 0) kelimeler birbiri ile %100 aynı olmasa da yaklaşık olsa bile bulması anlamına gelir. ancak sizin listede baya bir ürün var. bir çoğunu test ettim. malesef yaklaşık sonuçlar işinize yaramıyor. gidip yanlış verileri bulabiliyor. Bu yüzden tam eşleşme yapmanız gerek. yani sarı listedeki firma adı ne ise c sütununda da tam tamına o olmalı. E sütunundan tek tek kontrol edip c sütununa firma adını kopyalamalısınız. ve her isim eşleştiğinde yanında kod numarasının otomatik olarak eklendiğini göreceksiniz. arkas anadolu logistik ten başlayabilirsiniz.
Başka şekilde de çözüleceğini sanmıyorum.

http://www.dosya.tc/server4/11dj4k/carlos.xlsx.html

Merhaba yusufhoca67,

Öncelikle dosyanızda baya bi zamanınızı alacak düzeltmelere ihtiyacınız olacak. Dosyayı tekrar upload ettim.
1- Kullandığımız formül =DÜŞEYARA(C6;$E$6:$F$15000;2;0) olacaktır. Bunun için sarı bölgedeki kodlar ve firma isimlerinin yerini değiştirdim. bu şekilde düşeyara formülü kullanılabilir. Yalnız sizin listenizde sarı bölgedeki firma isimleri ile c sütunundaki cari adı kısmındaki firma isimleri birbiri ile uyuşmuyor. Bunun için düşeyara formülünün güzel bir yanı var. formülde sona 1 yazılırsa(şuan 0) kelimeler birbiri ile %100 aynı olmasa da yaklaşık olsa bile bulması anlamına gelir. ancak sizin listede baya bir ürün var. bir çoğunu test ettim. malesef yaklaşık sonuçlar işinize yaramıyor. gidip yanlış verileri bulabiliyor. Bu yüzden tam eşleşme yapmanız gerek. yani sarı listedeki firma adı ne ise c sütununda da tam tamına o olmalı. E sütunundan tek tek kontrol edip c sütununa firma adını kopyalamalısınız. ve her isim eşleştiğinde yanında kod numarasının otomatik olarak eklendiğini göreceksiniz. arkas anadolu logistik ten başlayabilirsiniz.
Başka şekilde de çözüleceğini sanmıyorum.

http://www.dosya.tc/server4/11dj4k/carlos.xlsx.html

çok tşk ederim ama olmadı yapamadım ilginize minnettarım

neden olmadı? mesela ova oluklu makina. sizin için yüklediğim dosyada E3392 hücresine sağ tıklayıp kopyala dedikten sonra C11 hücresine sadece değerler diyerek yapıştırın. B11 de 120003386 kodunun otomatik olarak geldiğini göreceksiniz. Bu işlemi her firma için yapmak gerek işte o sıkıntı.

Geri