• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki aşamalı tablolarda makro ile düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Herkese selamlar,

Ekte, her satırı kendine ait 7 satırlık alt bilgi satırı içeren bir tablom var.

1. Asıl bilgi satırları, sadece kendilerine ait alt bilgi satırından düşeyara ile veri çekiyor. ( Bu hücreleri pembe ile boyadım.)
2. Asıl bilgi satırları ve alt bilgi satırlarında Test Adı başlığı altındaki hücreler, dosyanın "kayıt" sayfasından düşeyara ile veri çekiyor. ( Bu hücreleri yeşil ile boyadım.)

* Tablonun daha anlaşılır olması için ilk iki bölümü alt veri satırlarıyla birlikte doldurdum.

Bunca düşeyara 4000 satırı aşan böyle bir tablo için biraz fazla oldu. Bunları makro ile yapabilecek bir kod yazmak mümkün mü ?

Ve dosyada "ölçüm bilgileri" sayfasında sarı ile renklendirilmiş hücreler de düşeyara ile veri alıyor. Bunun için kod oluşturmak kolay olur sanırım ama ben bilmediğim için gene bir bilenin yardımına ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Tabiki istediğiniz sonuçları yapan makro yazılabilir. Fakat makroların sonuç üretmesi için tetiklenmesi gerekir. Bu durumda hangi hücrelere veri girdiğinizde hangi hücrelerdeki hesaplamaların devreye gireceğini açıklamanız gerekiyor. Bu şekilde yardım almanız daha kolay olacaktır.

Sn Korhan Bey,

İlginize ve umut verici açıklamanıza teşekkürler. Gecikme için kusura bakmayın, mesajları henüz okuyabiliyorum. Eğer tetiklemeden kastınızı yanlış anlamadıysam, düşeyara formülü ile yapacak olsak ne-neyi-nerede arayacaktı ve nereye yazacaktı onu bilmek istiyorsunuz. Aslında belirtmeyi atlamışım ben ama boyanmış satırlarda benim yazdığım düşeyara formülleri hala duruyor, silmemiştim onları. Bu tip konularda formül ve kodların okunması daha yerinde sonuç verir diye düşündüğüm için nesir bölümünü kısa tutmaya çalışmıştım.

Tetikleyici olarak aslında bir düğme benzerini kastetmiş olabilir misiniz diye de düşünüyorum diğer yandan. Eğer öyleyse düğmesiz olarak, aynı formüller gibi çalışmasına ihtiyacım var.

Tekrar çok teşekkürler,

Görüşmek dileği ile,

Son düzenleme:
Selamlar,

Tetikleyici olarak butonu kastetmedim. Sayfada hangi hücreler değiştiğinde hangi işlemlerin olmasını istiyorsunuz. Bunları açıklamanızı istemiştim.

Sn Ayhan,

Özellikle D10 ve F12-13-14-15-16-17. hücrelerde görebileceğiniz yazdığım düşeyara formüllerini makroya çevirmek istiyorum. Ve çok zahmetli bir şey olmayacaksa, G-H-I-K-M 10. hücrelerdekileri.

Tabi asıl mesele bunların sayfa boyunca aynı düzende 8 satırda bir tekrarlanıyor olması.

Geri