• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ik farklı şartla sayfalara veri dağıtımı

Arkadaşlar rapor sayfasındaki J sütunundaki verileri A sütunundaki rakamlarla açılmış çalışma sayfalarına E sütunundaki kodların yanındaki hücrelere çekmeye çalışıyorum.Yani rapor çalışma sayfasındaki yeşille boyanmış sütunlara göre sarıyla boyanmış verileri dağıtmak istiyorum vlookup la denedim ama 2 farklı şart olduğundan yapamadım.Yardımcı olabilecek varmı acaba?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar rapor sayfasındaki J sütunundaki verileri A sütunundaki rakamlarla açılmış çalışma sayfalarına E sütunundaki kodların yanındaki hücrelere çekmeye çalışıyorum.Yani rapor çalışma sayfasındaki yeşille boyanmış sütunlara göre sarıyla boyanmış verileri dağıtmak istiyorum vlookup la denedim ama 2 farklı şart olduğundan yapamadım.Yardımcı olabilecek varmı acaba?

Merhaba,

Eşleşen verileri toplatmak için,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('rapor '!$A$10:$A$424=$B$1)*('rapor '!$E$10:$E$424=A4)*('rapor '!$J$10:$J$424))

Eşleşen verilerin ilk gördüğü satırdaki veriyi almak için düşeyaradaki gibi..

Kod:
=İNDİS('rapor '!$J$10:$J$424;KAÇINCI($B$1&A4;'rapor '!$A$10:$A$424&'rapor '!$E$10:$E$424;0))

2. formül Dizi formülüdür..

.

yaw usta denedim ama olmadı ya,hata verip duruyor verilerdemi sorun var acaba yapamadım sen yapabilirmisin excelimde ?

yaw usta denedim ama olmadı ya,hata verip duruyor verilerdemi sorun var acaba yapamadım sen yapabilirmisin excelimde ?

Sayfa 5 de D4 ve E4 de iki formülü uyguladım bu formülleri alt hücrelere kopyalayınız, ikisi farklı formül olduğu için işinize yarayanı kullanırsınız..

.

Ekli dosyalar

hm ikincisi işime yarıyoro zaman birde yanına mükerrer kayıtları sil yaparsam işim hallolur ve okey sağolasın teşekkürler

Geri