• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ihtiyaç listesinde yardım

Excel Vers. ve Dili
2010
satırlara sayı atmada yardım

iyi akşamlar 30 satırlık ihtiyaç listesi oluşturdum
burda bulunan sayın hocalarımın yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
3 satırlık örnek bir kod verildiydi sayın hocam tarafından ama bunu userformdaki şablona uygulamaya çalıştım kaydı yapıyor yalnız a sütünun ilk 3 satırına otomatik numara veriyor diğer satırları boş geçiyor
bu konuda yardım edereseniz sevinirm nerede yanlış yaptığımıda öğrenirsem en azından bir şeyler öğrenmiş de oluruz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Neden formu o kadar büyük yaptın anlamadım.Amaç liste oluşturmaksa ekteki dosyayı inceleyin.Kolay gelsin..

Ekli dosyalar

teşekkür ederim ilginizden dolayı
toplu alımlarda tek tek kaydetmek lazım ondan dolayı bir defa girip kaydetmek için büyük yaptım

örnek dosyanızı inceledim sayın yağızbaba,
yapmak istediğim userformadi şekilde otomatik sıra numarası vere bilmek

Son düzenleme:
Merhaba,
Sıra no'dan kasıt textbox'ların yanındaki label numaralarımıdır?
diyelim ki 1'den 15'e kadar kayıt girdiniz. İkinci kayıtta sıra kaçtan başlayacak?

hocam örnek dosyamdaki useformdaki adedi,miktarı ve alınacak malzemeyi giriyorum örnek olarak 4 satırlık mazleme girdiğimde sayfa1 deki veri dosyamın a hücresinin ilk 3 satırına numara veriyor 4 satıra sıra numarası vermeyip malzeme girişini yapıyor.inşallah anlata bilmişimdir.burada takıldm kaldım
örnek kitap1 dosyamı güncelledim sayın hocam

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,
ben kodları değiştireceğim, sorun değil ancak bilmem gerek sıra numarası label no'larımıdır?, yoksa girilmiş olan son numaradan devam mı etmelidir?.

hocam label numaraları sayfa1 in a hücresindeki sıra numarası ile aynı olmasını istiyorum veri girdikçe
dosyayıda tekrar ekledim veri girişi yaparak ilgilendiğiniz için allah razı olsun emeğinize ve bilginize

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın dentex hocam belki acele etmek iyi bir şey değil ama öğrenmek için sabırsızlanıyorum
inşallah derdimi yazıya dökerek anlata bilmişimdir.burada öğrenerek bir program yapmaya çalışıyorum ve burada takıldım kaldım çok basit bir şeydir ama bilmeyen için zordur

İyi geceler,
adet,miktar ve alınacak malzeme ile ilgili textboxların 10'a kadar olanlarının adını değiştirdim. Buralara değer girip test adlı butonla deneyebilirsiniz. Eğer istediğiniz buysa diğer textboxları da benzer biçimde değiştirin, görüşlerinizi bekleyeceğim, saygılar.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim hocam ilginize ve emeğinize sağlık yeni öğrenmeye çalışıyorum formdaki örneklerden değişik uygulamaşısınız özel soru olacak ama bunu nasıl öğrene biliriz bu vba yı formdaki örnekleri takip ediyorum ama yorumlar ve anlatım farklı olunca karışıyor

Merhabalar,
kendi adıma size önerebileceğim, sürekli araştırma yapıp, okumanızdır. İnternet gibi ucuz, hızlı ve aktif bir bilgi kaynağımız var. İçinde bulunduğumuz forum gibi, yardımcı olmak için heyecan duyan insanların olduğu topluluklar var. Saygılarımla...

Geri