• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İhracat beyannamelerinde vedop tarihi sorgulama

Excel Vers. ve Dili
MİCROSOFT 2016
Merhaba ARKADAŞLAR.Sorum şu, ben özel bir şirkette çalışıyorum ve şirketimiz her ay ihracat yapıyor. Bu ihracat ile Gümrük çıkış beyannamesi düzenliyor. Bu beyannameyi beyanname numarasına vedop tarihini sorgulamak için baktığımız https://uygulamalar.gumruk.gov.tr/BeyannameSorgulama/beyannamesorgulama.aspx internet adresinden beyanname numarasını yazıp vedop tarihine bakıyoruz. Sizden ricam ben excelde beyanname numarasını yazdıgım da enter tusuna bastıgımda hemen yan hücreye vedop tarihini atmasını istiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

bunun otomasyonunu yapmak için önce güvenlik şifresini geçmek gerekiyor onu geçsen bile 30sn sınırlaması var, malesef imkansıza yakın zorlukta

İmkansız değil ama, biraz kafa yormak lazım. (drag-drop için)
Hangi resmin sürükleneceğini tespit etmek kolay görünüyor.

Excel'de böyle bir çalışma tabiki iyi olur. Fakat gözden kaçmasın diye hatırlatmak istedim. İnternet vergi dairesine girdiğinizde aylık bazda döküm alabilirsiniz.

Bunu yapabilirseniz çok güzel olur. Çünkü her ay onlarca gçb geliyor ve hepsini tek tek bakmak zor oluyor. Bu vedop tarihini öğrendiğimiz bir yer daha var internet vergi dairesi. Buraya girmek için şirketin şifresi gerekiyor. Benim gibi her ay bu gcb lerle uğrasan başka arkadaşlarda vardır. Eğer bunu yaparsanız onlar içinde çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

merhabalar,

gümrükçünüz var ise, Evrim programı kullanıyor ise,
muhakkak gümrükçünüz kontrol edip "intanç tarihini" sistemine gönderiyordur, oradan excell raporu isteye bilirsiniz.

Bilginize.

Teşekkürler düzeltme için. :)

Geri