İhale Değerlendirmesi Hakkındaki Excel Problemim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Zaten mesaj sayımdan da belli değil mi :)

Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi yapılan ihale sonrasında teklif veren firmaların tekliflerinin değerlendirilmesi. Yani en düşük teklifi veren firmanın isminin otomatik olarak bulunması.

Foruma üye olur olmaz "ihale" highlight'ı ile yaptığım aramada ilgili konuya ulaştım (http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=18876&highlight=ihale) Fakat bizde firma ve kalem sayısı çok daha fazla. 25 firma ve 175 kalem malzeme var. Zannediyorum 25 tane eğer'i iç içe kullanamıyoruz. Bunun için muhakkak macro mu yazmak lazım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Aslında sorunumun çoğunu halletmiş gibi gözüküyorum. Aşağıdaki formülle bir aralıktaki en küçük değeri bulup

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KÜÇÜK(E4:AC4;EĞERSAY(E4:AC4;0)+1)); "";KÜÇÜK(E4:AC4;EĞERSAY(E4:AC4;0)+1))
hücrelere teker teker o değerle eşlik sınaması yaptırarak tutan kolonun üzerindeki değeri ilgili sütuna yazdırıyorum.

Kod:
=BİRLEŞTİR(EĞER(B2=E2;$B$1;"");EĞER(C2=E2;$C$1;"");EĞER(D2=E2;$D$1;""))
Şimdi sorun birde 2. en küçük teklifi veren firmanın bulunup isminin yazdırılması. Hatasız bir şekilde ikinci en ufak firmayı bulursam sorun yok zaten. Fakat üstteki küçük bulma formülünü 2. küçüğe göre uyarlamam gerekiyor çünki Küçük(a1:f1;2) formülü ile bulunabilen değerler dizilerde hiç değer yoksa yada 1 tane değer varsa problem yaratabiliyor.

Örnek excel dosyası ekte...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
2. en küçük firmayı bulabilmek için il formülü şu şekilde düzenledim mod arkadaşımın yardımı ile

1. küçük rakamı bulmak için kullanılan formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KÜÇÜK(B2:D2;EĞERSAY(B2:D2;0)+1)); "";KÜÇÜK(B2:D2;EĞERSAY(B2:D2;0)+1))
2. küçük rakamı bulmak için değiştirilen formül:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KÜÇÜK(B2:D2;EĞERSAY(B2:D2;0)+2)); "";KÜÇÜK(B2:D2;EĞERSAY(B2:D2;0)+2))
daha sonrada ikinci ve ikinci küçük firmanın ismini bulamk için kullandığım formülde bir kaç değişiklik yaptım, hiç teklif verilmeyen kalemleride ve sadece 1 teklif verildiği için 2. en ufağı bulunamayan kalemleri de hesaba katmak için...

1. Firmanın ismini bulmak için kullanılan eski formül:

Kod:
=BİRLEŞTİR(EĞER(B2=E2;$B$1;"");EĞER(C2=E2;$C$1;"");EĞER(D2=E2;$D$1;""))
1. Firmanın ismini bulmak için değiştirilen formül:

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B6:D6)=0;"TEKLİF VERİLMEMİŞ";BİRLEŞTİR(EĞER(B6=E6;$B$1;"");EĞER(C6=E6;$C$1;"");EĞER(D6=E6;$D$1;"")))
2. firmanın ismini bulamak için kullandığım formülde yukarıdakinin aynısı idi ondada qaşağıdaki gibi değişiklik yaptım.
Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B6:D6)=0;"TEKLİF VERİLMEMİŞ";EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B6:D6)=1;"1 FİRMA TEKLİF VERMİŞ";BİRLEŞTİR(EĞER(B6=F6;$B$1;"");EĞER(C6=F6;$C$1;"");EĞER(D6=F6;$D$1;""))))

Excel Vers. ve Dili
2002 türkçe
merhaba anlatmış olduğunuz sorun benim içinde geçerli acaba sonuç olarak istemiş olduğunuz teklif değerlendirme sorununu nasıl çözdünüz yardımcı olabilirmisiniz
kolay gelsin