• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

If-Then-Else Nasıl kullanılıyor

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhaba arkadaşlar.

Excelin hazır fonksiyonlarından sıkça kullandığımız "eğer" fonksiyonunun makrolarda karşılığı olan If-Then-Else komutunu nasıl kullanıyoruz. Bunu bir örnek kodla açıklarsanız çok memnun olucam. Örneğin;

=EĞER(A4="";A11;EĞER(A4=1;A12;A13))

komutunu VBA sayfasında If-Then-Else ile nasıl yazarız. Amacım If-Then-Else komutunun nasıl kullanıldığını ve mantığını anlamak. Yukarıdaki sadece bir örnek.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Teşekkür ederim Levent Bey. Çok güzel bir kaynak.
İyi çalışmalar.

Merhaba Sn xternet

=EĞER(A4="";A11;EĞER(A4=1;A12;A13))

Burdaki formulü önce açıklayalım:
Varsayalımki bu formülü A1 hücresine yazdınız. O zaman;

Eğer A4 hücresi "boş" ise A1 hücresine, A11 Hücresini bağla, Yok Eğer A4 hücresinde "1" ise A1 hücresine A12 hücresini bağla, Değilse A1 hücresine A13 hücresini bağla.

Şimdi bunu Kodlayarak yazalım:

Kod:
[COLOR=blue][B]If[/B][/COLOR] Range("A4") = "" Then 
Range("A1") = Range("A11")
[COLOR=purple][B]Elseif [/B][/COLOR]Range("A4") = 1 Then
Range("A1") = Range("A12")
[COLOR=red][B]Else[/B][/COLOR]
Range("A1") = Range("A13")
End If

If-Elseif-Else deki renkelndirmelere dikkat ediniz.

Then kelimesi ise türkçe anlamda "ise" anlamına gelmektedir.

Eğer (koşul..........) ise
(komutlar.....)
gibi...

If kullanılırsa Then mutlaka kullanılması gerekecektir.. Then siz If olmaz :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Araştırma yaparken bu sayfaya denk geldim. Epey eski bir konu olmasına rağmen Ayhan Ercan bey'in yaptığı açıklamaya hayran kaldım. Çok yalın, örneklendirilmiş ve içeriği detaylandırılmış.

Benim bir önerim olacak. Makro-VBA kısmına bir bölüm açıp, bu gibi makro kodlarının detaylı açıklamalarının yapıldığı konular olsa çok güzel olurdu. Örneğin Ayhan bey if (Eğer) komutunu çok güzel açıklamış. Yine "find (ara)", "activecell (aktif hücre)", "offset", "msgbox" ..... gibi komutların böyle açıklamaları olsa çok faydalı olabileceği kanaatindeyim.

Tabi benimki yeni başlayanlara veya ufak tefek işleri olanlara kaynak olması açısından bir öneri. Derli toplu olması ayrıca kıymetli kılacaktır. Umarım önerim hayata geçebilir.

İyi çalışmalar dilerim, teşekkürler...

VBA IF & ELSE kullanımı

Herkese merhaba,
Aşağıdaki resimde göreceğiniz işlemi yapabilmek için if else li bir makroya ihtiyacım var,
bir çok şey denedim ancak başaramadım ya hesine yok yazıyor yada var1

Geri