- Excel Vers. ve Dili
- Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,
Kod ile eklediğim dosyadaki verileri kontrol ettiriyorum. Sonuçlarınıda A koluna yazdırıyorum. Fakat anlayamadığım bir şey oluyor. Kısaca şöyle ; C kolunda ki ilk boşlukdan sonraki kelimeyi kontrol ettirip, A koluna bir değer atıyorum. Bulamazsa "Diğer yazdırmaya çalıyorum ama ilk İf deki değeri getiriyor. Kodu çalıştırınca anlayacaksınız.
Kod:
Sub HIYERARSI()
On Error Resume Next
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Range("c:c"))
If Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "AS" Then
Cells(i, 1).Value = 40001
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "DİLEK" Then
Cells(i, 1).Value = 40002
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "HEDEF" Then
Cells(i, 1).Value = 40006
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "NEVZAT" Then
Cells(i, 1).Value = 40007
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "SELÇUK" Then
Cells(i, 1).Value = 40008
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "SS.İSTANBUL" Then
Cells(i, 1).Value = 40009
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "YUSUFPAŞA" Then
Cells(i, 1).Value = 40010
ElseIf Left(Cells(i, "c"), WorksheetFunction.Find(" ", Cells(i, "c")) - 1) = "EDAK" Then
Cells(i, 1).Value = 40003
End If
If Cells(i, 1).Value = "" Then Cells(i, 1).Value = "DİĞER"
Next i
MsgBox "İŞLEM TAMAM"
End Sub
Kod ile eklediğim dosyadaki verileri kontrol ettiriyorum. Sonuçlarınıda A koluna yazdırıyorum. Fakat anlayamadığım bir şey oluyor. Kısaca şöyle ; C kolunda ki ilk boşlukdan sonraki kelimeyi kontrol ettirip, A koluna bir değer atıyorum. Bulamazsa "Diğer yazdırmaya çalıyorum ama ilk İf deki değeri getiriyor. Kodu çalıştırınca anlayacaksınız.