• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

if hatası

kadir78

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2019
İyi günler. Aşağıdaki makro kodlarında kırmızı ile işaretlediğim yerden istediğim sonucu alamıyorum. B1 değerini vermesi gerekirken C1 değerini veriyor. Çözemedim. Yardımcı olur musunuz lütfen.
Dosyayı ekledim. http://dosya.pro/download.php?file=0a34fadf5b1b4aae782db812a3ab896e

Kod:
Sub Aktar()

Set s1 = Sheets("Sayfa1")

If s1.Range("A1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("A1")
End If

If s1.Range("B1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("B1")
End If

If s1.Range("C1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("C1")
End If

If s1.Range("D1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("D1")
End If

If s1.Range("E1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("E1")
End If

If s1.Range("F1").Value = "" Then
Else
B1 = s1.Range("F1")
End If

'--------------------------------

If s1.Range("A1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("A1")
End If

If s1.Range("B1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("B1")
End If

If s1.Range("C1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("C1")
End If

If s1.Range("D1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("D1")
End If

If s1.Range("E1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("E1")
End If

If s1.Range("F1").Value = "" Then
Else
C1 = s1.Range("F1")
End If

[COLOR="Red"]a = Sheets("Sayfa1").[A5] & B1
Sheets("Sayfa2").[A1] = a[/COLOR]

b = Sheets("Sayfa1").[B5] & C1
Sheets("Sayfa2").[B1] = b

Application.CutCopyMode = False

MsgBox "İŞLEM TAMAMLANDI.", vbInformation

End Sub

Merhaba,

Bir Soru :

a = Sheets("Sayfa1").[A5] & B1
Sheets("Sayfa2").[A1] = a

Siz bu kodlarla ne yapmak istiyorsunuz, hele onu bir söyleyin.

.

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
.....
.....
a = Sheets("Sayfa1").[A5] & Range("B1").Value
Sheets("Sayfa2").[A1] = a

b = Sheets("Sayfa1").[B5] & Range("C1").Value
Sheets("Sayfa2").[B1] = b

....
....

.

Sayın Necdet Hocam. Sürekli gün boyu kullandığım excel dosyasında çalışma sayfaları arasında hücre birleştirme yapıyorum. 6 adet sabit hücre ile diğer sayfadaki değişken hücre bilgilerini birleştirme yapıyorum. Bazen karıştırıyorum. Bu işlem bana kolaylık sağlayacak. Yanlış bir kelam ettiysem özür dilerim. İyi günler.

İdris Hocam kodları deneyip cevap yazacağım. Teşekkür ederim. İyi günler.

İdris Bey istediğim sonucu alamadım. Kusura bakmayın. İyi günler.

Sayfa1 de 6 adet hücre içerisinde rakamlar var. Bu rakamlar değişken. Mesela 2 ve 5 , 3 ve 4, 2 ve 3 ve 5 vb. gibi değişken sayılar var. Bu rakamları Sayfa2 içerisindeki hücrede birleştiriyorum fakat İlk rakamı atlıyor, ikinci rakam sonucunu birleştiriyor. Örnek dosyada var. Tekrar kusura bakmayın. İyi günler.

Sayın Necdet Hocam. Sürekli gün boyu kullandığım excel dosyasında çalışma sayfaları arasında hücre birleştirme yapıyorum. 6 adet sabit hücre ile diğer sayfadaki değişken hücre bilgilerini birleştirme yapıyorum. Bazen karıştırıyorum. Bu işlem bana kolaylık sağlayacak. Yanlış bir kelam ettiysem özür dilerim. İyi günler.

Estağfururlah yanlış kelam ne demek?

Bazen üyelerimizin yazdıkları kodları anlamakta zorlanıyoruz, oysa ne yapmak istediklerini yazıp formülü de böyle yaptım deseler, doğru yanıta erişmeleri daha hızlı olur.

Onun için eleştirdim. Siz B1 demişsiniz kodlarınızda şimdi bunu bilmeyen bu B1 hücre adresi midir yoksa değişken midir. Onu ne anlamda kullandığınızı bilmeyince işler karışıyor :)

O yüzden açıklayın dedim.

Sayın Necdet Hocam. Çalıştığım excel dosyasına uyarlama yapmaya çalışıyorum. Oradaki B1 ve C1 adlarını daha önce sizlerden yardım aldığım bir makro kodlamasından esinlendiğim için yazdım. Farklı bir isimde olabilirdi sizlerden yardım aldığım farklı bir makro kodlarına uyarlama yaptım ve isimleri değiştirmedim. Makro bilgim fazla değil fakat sizlerin sayesinde öğrenmeye çalışıyorum. Ben dosyaya goto komutu ile kendime göre birşeyler yaptım. Tam istediğim sonucu alamadım fakat işimi gördü. Teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Son düzenleme:
Geri