Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Belki size asıl yapmak istediğimi açıklarsam buna bile gerek kalmaz en iyisimi öyle yapayım . Daha önce forumda konusunu açmıştım ve ömer hocam sorunumu halleden bir fonksiyon yazmıştı.
şimdi ise aynı işin içine sütunlarda girdi ve daha farklı bir formule ihtiyacım var.
Altta dosyayı ekledim dosyada herşeyi açıkladım ilgilenenlere çok teşekkür ederim
valla bravo tırtıl gibi dizmişsin formulü hocam anlamaya çalışıyorumda baya bi zamanımı alacak gibi
ellerine zihnine sağlık hocam K sütunundaki uzun formulde takıldım
hocam verdiğiniz formulü evirdim çevirdim ama malesef anlayamadım aşırı karışık geldi. kendimce daha basit bir yol izledim bir dizi formulü oluşturdum ama sonuca tam ulaşamadım bi bakarmısınız alttaki dosyaya
Eklediğiniz tablolar çok karışık oluyor. Benim eklediğim örnek dosyadaki gibi tek bir tablo ekyerek yapmak istediklerini o tablo üzerinde manuel girip detaylı açıklayınız.
Bu istediğinizin cevabını #3 numaralı mesajda vermiştim zaten. Tabloyu son eklediğiniz hale getirip formülü ona göre düzenlemek pek bir farklılık kazandırmaz.
Ayrıca oluşturduğunuz 2.tablo için uzunca dizi formülü yazmaya gerek yok.
Eklediğiniz tablonun I1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp tabloya kopyalarsanız bulduğunuz değerleri daha kısa bir şekilde bulabilirsiniz.
=EĞER(A1="y";B1)
Gibi. Lakin bu değerleri bulmak bundan sonraki adımı kolaylaştırmaz.
------------------------------------------------------------------------------------
Eki inceleyiniz. Daha basit bir tablo hazırladım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.