• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

IF değerini kullanma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
A biriminde para birimi var, B birimde tutarlar var, D biriminde para birimlerinin alınacağı sabit kur değerleri var. C birimine, A birimindeki eğer Euro ise D birimindeki kurla çarpıp C birimine yazmasını istiyorum. tek formülde Euro, TL, USDi, GBP, NOK para birimlerini kullanmak istiyorum.

eğer şu para birimiyse tutarın sabit olan şu kur ile çarpılmasını istiyorum.

araştırdım ama bulamadım karmaşık yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
380 satırlık bir veri var elimde

Son düzenleme:
1. satır başlıklar vardır diye ikinci satır için formül yazdım.
A2'de USD var,
B2'de tutar var, örneğin 126
D2'de kur var, örneğin 1,2

C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.
Kod:
=(B2*D2)&" "&A2

Formül sonucu: " 151,2 USD " şeklinde çıkar.

Formülü aşağı doğru kopyalayabilirsiniz.

a biriminde 5 değer var bu hangisiyse onu seçip b birimindeki tutarı sabit olan d birimindeki kurla çarpması

kurlar sağ tarafta yazıyor d biriminde bunlar sabit hepsinin yanında yazmıyor birde a birimindeki parabirimini belirleryip sağ tarafa yazan kendi kuruna göre çarpması lazım

bunu böle anlatmak yerine bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olmak isteyenlerede kolaylık sağlamış olursunuz..

dosya görmeden böyle oluyor işte, bir örnek dosya ekleseniz bitmişti şimdiye kadar.
İyi günler

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyayı inceleyiniz.
İyi günler.

Ekli dosyalar

Dosya yerine neden resim gönderildiğini de bir türlü anlayamıyorum.
Belgenizin aslını göndermeniz gerekmiyor ki.

Küçük bir kopya dosya oluşturmak yerine, cevap veren dosya oluştursun diyorsunuz yani.

Bu çok garip doğrusu, destek isteyen sizsiniz ama dosya kaydetmek, biçimlendirmek vs işini cevap veren yapacak.

Aslında cevap olarak benim de resim göndermem gerekirdi ama dosya göndermiş bulundum.

Bu tarzınızı gözden geçirmeniz ricasıyla iyi günler dilerim.

denedim her satırda kopyalama yaptığımızda e birimide değişiyor o değişince hata alıyorum e2:e6 normalde bu e3:e7 oluyor buda hata

kusuruma bakmayın ilk defa foruma böyle bir istekte bulundum bilmiyorum adetleri kuralları

Mesele adet değil, bakın hala dosya göndermek yerine e2:e6 e3:e7 hücre tarif ediyorsunuz.
İlk gönderdiğiniz mesaj ekinde belge olsaydı, hücreden bahsederek ilave soru sorulabilirdi.
Her neyse, ekteki güncellenmiş dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

sn elendilx c2 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin..

=EĞER(YADA(A2="";B2="");"";B2*İNDİS($F$2:$F$6;KAÇINCI(A2;$E$2:$E$6;0);0,1)&" " &$C$1)

ikinize de çok teşekkür ederim. Kusuruma bakmayın. Özür Dilerim

Son düzenleme:
Geri