• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

IDataObject

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar

Benim sorum excelde makroda IDataObject olan bir değişken tanımlamaya çalışıyorum ama IDataObject olan bir nesne kütüphanelerde tanımlı değil bu nesneyi içeren kütüphane nerde bulunmakta. Bu kütüphaneyi referans göstererek bu nesneyi kullanabileyim ?

Foruma neredeyse farklı hususlarda sorduğum 5. soru inşallah bu soruma hocalarım cevap verirler.

Teşekkürler; İyi çalışmalar

Merhaba Sayın ahmethasim

sorduğunuz sorulara ait yaklaşık en sondan onbeş konuya baktım genelde cevap alamadığınız anlaşılıyor. Bu durumda bana kalırsa IDataObject bu nesneyi bende tanımıyorum nerde ne işe yarıyor baya kafa yormak gerekiyor size tavsiyem sorularınızı sorarken örnek dosya ile sorularınızı destekleyiniz.Hiçbir sorunuzda örnek dosyanızı göremedim. Dalayısıyla yapılan yardımlara ait kodları herkez denemek ister ve ona göre yardımcı olurlar.

Bana göre belkide bu yüzden sorularınıza cevap alamıyorsunuz. Ne dersiniz.?

Merhaba Halit Bey;

Cevabınıza öncelikle teşekkürler en azından öyle ya da böyle bir cevap gelmiş olması sevindirici.

Ben de kodu tam oluşturabilsem yazacağım örnek olması açısından ama nasıl yapılabileceğini bulmaya çalışıyorum daha.

IDataObject nesnesinin tam olarak kullanımının ne olduğunu ben de bilmemekle beraber listboxa başka bir yerden örneğin wordde kopyaladığımız textleri excelde makrodaki listboxımızda yapıştırmakta kullanılabileceğine benzer birşeyler yazılı ingilizce forumda.

Idataobject nesnesinin hangi kütüphanede olduğunu bulmaya çalışıyordum ve google da başka forumlarda araştırınca system_windows_forms kütüphanesinde olduğunu öğrendim şimdi bunu da paylaşayım burda.

Benim forumda değerli hocalarımdan beklediğim kod yazmasalar bile böyle birşey için IDataObject nesnesini araştır bakalım veya Clipboard.GetDataObject() ile yapabilirsin şeklinde üzerine araştırabileceğim ipuçları verseler keşke. Bakın bu yazdığım metodun daha tam nasıl çalıştığını bilmiyorum bilen bir hocamız clipboard.GetDataObject ile nesneyi listboxa nasıl atacağımı açıklasa çok iyi olurdu. En azından GetDataObject ile nasıl olur bilmiyorum ama fikir olarak şunu denesen şeklinde tavsiyeler de olur.

Teşekkürler; İyi çalışmalar

Tesekkurler mancubus inceleyecegim dosyayi sorunu cozebilirsem burda kodu da paylasirim insallah

mancubus cok tesekkurler bakinca biraz bu makaleden isi halledebilirim gibi geliyor

rica ederim. zeki hocamızın verdiği linklere de bakmayı unutmayın.

Zeki Hocam size de çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

Geri