• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İçiçe IFERROR Fonksiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 27style
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
merhaba,

İçiçe iferror fonksiyonuyla 9 farklı sekmede aratma yapmak istiyorum fakat formülde 7den fazla IF geçiyor diye hata veriyor. nasıl sadeleştirebilirim?

=IFERROR(IFERROR(IFERROR(IFERROR(IFERROR(IFERROR(IFERROR(IFERROR(VLOOKUP($A4;Sheet1!$A:$G;7;0);VLOOKUP($A4;Sheet2!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet3!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet4!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet5!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet6!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet7!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet8!$A:$G;7;0));VLOOKUP($A4;Sheet9!$A:$G;7;0))

Merhabalar.

-- Öncelikle; formül/kod alıntılarını, cevap yazma alanının hemen sağ üst kısmında yar alan #
simgesine fareyle tıklandığında görülecek [ CODE ] blokunun arasına yapıştırarak yapmanızı hatırlatayım.

-- IFERROR'ları EĞERHATA, VLOOKUP'ları DÜŞEYARA olarak değiştirip, BOŞLUKları kaldırdım ve boş bir belgeye uyguladım.
(Önce tabii ki; 1'i formülün uygulandığı, diğerleri de Sheet1, Sheet2,....Sheet9 gibi adlandırılmış 9 sayfa oluşturdum)
Sonuçta fomüle ilişkin bir uyarı/hata almadım.
.
Kod:
=[COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="red"]IFERROR[/COLOR]([COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet1!$A:$G;7;0);[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet2!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet3!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet4!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet5!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet6!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet7!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet8!$A:$G;7;0));[COLOR="Red"]VLOOKUP[/COLOR]($A4;Sheet9!$A:$G;7;0))

-- Aslında böyle bir işlem için, sayfaların tüm satırlarını kapsayan arama/sayma işlemi yerine,
AD TANIMLAMA ile arama alanını tanımlamanızı veya
başı/sonu belli alan ($A$2:$A$1000 gibi) kullanmanızı
öneriyorum. Böyle yapmazsanız formülleriniz belgenizi yavaşlatacaktır.

-- Bu tür formül sayısı fazla ise de formül yerine makro kullanmanızı öneririm.
.

Geri