• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

içerikteki metne göre koşul

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Örneğin j10 hücresinde dikkat yazıyor. A10:J10 hücresine kadar bağlı olan hücreleri renklendirmek istiyorum. Nasıl bir formül kullanmama gerekir.

Merhaba
A10:J10 aralığını seçin.
Koşullu Biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül Kullan - Kutucuğa
Kod:
=$J10="Dikkat"
Yazın. Biçimlendirden istediğiniz ayarları yaparak koşulu tamamlayın.

Asi bey,
sayfaya gelen bilgiler, Userform olduğundan ikinci bir veri çekmemde formül iş yapmıyor. Bu nedenle bunun makrolu olması lazım sanırım.

J3:J aralığında Dikkat yazısı varsa, A dan J ye kadar Dolgu rengini kırmızı yapmak istiyorum.
Makronun çalışması ise sayfanın Change olayına göre yazılabilir.

Tekrardan teşekkür ederim.
İyi çalışmalar Dilerim.

Sayın sensizoldum taksit taksit iş yaptırıyorsunuz.
Userform'dan bu sayfaya kayıt yaptığınızda bir değişiklik olmaz siz aralığı uzun tutun ona hesap boyama yapsın. Siz bana söylerken A10:J10 aralığı demiştiniz bende o aralığı seçin dedim. Şimdi diyorsunuzki J3 o zaman siz de A3:J aralığını seçin formülde vermiş olduğum =$J10 u ise =$J3 olarak değiştirip deneyin.
Bakın daha önce 2007 ve üstü sürümlerde Koşullu biçimlendirme ayarlarını resimli paylaşmışlar inceleyin lütfen.
http://www.excel.web.tr/f157/2007de-ko-ulu-bicimlendirme-t94992.html

Ben aralık olayını çözüm Asi bey, Şöyle bir sıkıntı var. Bunun bilincinde olarak bunu istemedim zaten. koşul ile olmuş olsa daha memnun olurdum. Sayfa silinip geri yükleniyor. BU nedenle koşul iş yapmıyor. Bunu makro ile yapmak daha akıllıca sanırım, Kendimce. Doğru sonuçlar için.

Ben aralık olayını çözüm Asi bey, Şöyle bir sıkıntı var. Bunun bilincinde olarak bunu istemedim zaten. koşul ile olmuş olsa daha memnun olurdum. Sayfa silinip geri yükleniyor. BU nedenle koşul iş yapmıyor. Bunu makro ile yapmak daha akıllıca sanırım, Kendimce. Doğru sonuçlar için.

Şimdi sayfa silinmesi nereden çıktı arkadaş.
Userform aktif sayfaya mı kayıt yapıyor. Siz aktif sayfada mı bu işlemi yapmak istiyorsunuz_?

Şimdi abi bana şu lazım.

Makro ile J3:J aralığında Dikkat yazan hücre, A dan J ye kadar sınırlı Hücrenin dolgu rengi kırmızı olsun yeterli.
Örneğin J10 hücresinde Dikkat yazısı var A10:J10 aralığı kırmızı olmalı.
Öte yandan userform ile yeniden bir veri çektik.o veriler siliniyor. gelen yeni verilerde Bu kezde J151 hücresinde Dikkat var. bu defa da o A151:J151 aralığı kırmızı olmalı.

Umarım analtabildim.
Asi Bey, sizde kusura bakmayınki doğruları hata yaparak bulabiliyoruz.

İyi çalışmalar dilerim.

Bunu bir butona atamak daha mantıklı bu şekilde işini görmez gibi geliyor bana.
Yada bir kod yazayım sen module yapıştır. userform'un çıkış butonuna yaz oda otomatik sen çıkınca işlem yapsın.

Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub boya()
Dim BUL As Range, SBT As Variant
Range("A3:J" & Rows.Count).Interior.ColorIndex = xlNone
Set BUL = Range("J2:J" & Rows.Count).Find("Dikkat", , , xlWhole)
If Not BUL Is Nothing Then
SBT = BUL.Address
Do
Range("A" & BUL.Row & ":J" & BUL.Row).Interior.Color = vbRed
Set BUL = Range("J2:J" & Rows.Count).FindNext(BUL)
Loop While Not BUL Is Nothing And BUL.Address <> SBT
End If
End Sub

Kod çalıştı istediğm gibi fakat, buna otomatik çalışan butonu nasıl yapıyorduk deniyorum olmuyor. kodları userforma aldım.
userf form koları arasına
call boya yazdım olmadı
başka ne yapmalıyım.

Kod çalıştı istediğm gibi fakat, buna otomatik çalışan butonu nasıl yapıyorduk deniyorum olmuyor. kodları userforma aldım.
userf form koları arasına
call boya yazdım olmadı
başka ne yapmalıyım.

Alt+F8 yapın çıkan pencerede seçenekler var oradan kısayol atayabilirsiniz_?

Merhaba Asi bey, Otomatik çalıştır butonu ekledim, lakin sadece 3 satırı boyama yapıyor. kodu normal olarak çalıştırdığımda ise normal işini yapıyor. kesin yine ben bir şeyleri yanlış yapıyorumdur.

Merhaba Asi bey, Otomatik çalıştır butonu ekledim, lakin sadece 3 satırı boyama yapıyor. kodu normal olarak çalıştırdığımda ise normal işini yapıyor. kesin yine ben bir şeyleri yanlış yapıyorumdur.

Bilemem dosyanızı ekleyin. Eklerken içerisine böyle çalıştırınca böyle oluyor diye yazın sonuçlarını bir de biz kontrol edelim.

Merhaba Asi Bey,
Konu verdiğiniz kodlar ile başarı ile çözümlenmiştir.
call kodunu farklı yere alınca, Kodlar devreye girdi.

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Geri