• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

içerik içindeki verileri sütundaki hücrelere göreye değiştirme

Excel Vers. ve Dili
offce 2003 tr
Arkadaşlar A sütununda parantez içindeki sayıları D sütununa yazdım ve E sütununa D sütundaki sayıların hangi sayıyla değiştirceğini yazıyorum şimdi bu veriler ışığında A sütunundaki sayıları D sütunun karşısında BUlunan E sütunundaki sayılara göre değiştirip G sütununa yazmasını istiyorum örnek bir dosyada yükledim yardımcı olabilir misiniz Şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Arkadaşlar A sütununda parantez içindeki sayıları D sütununa yazdım ve E sütununa D sütundaki sayıların hangi sayıyla değiştirceğini yazıyorum şimdi bu veriler ışığında A sütunundaki sayıları D sütunun karşısında BUlunan E sütunundaki sayılara göre değiştirip G sütununa yazmasını istiyorum örnek bir dosyada yükledim yardımcı olabilir misiniz Şimdiden çok teşekkürler

Ekteki formulu G2 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çekermisiniz. sadece R ile başlayanlarda işe yarıyacak diğerlerini şimdi gordum onlara ayrı bir formul yazmaya çalışayım.

Kod:
="R("&DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(A2;3;MBUL(",";A2;1)-3));$D$2:$E$33;2;0)&"-"&DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR(YERİNEKOY(PARÇAAL(A2;MBUL(",";A2;1)+1;999);")";"";1));$D$2:$E$33;2;0)&")"

Tüm işlemler için bir adet function oluşturdum detayları için ekteki dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri