• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İçeriğinde ay isimleri olan hücrelere rakamsal değer atama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhabalar,

Bir sütunda "March 2014", "February 2016" gibi değerler var. Ben yan sütuna, bunların kaçıncı aya karşılık geldiklerini yazmam gerekiyor. Şöyle bir formül uyguladım fakat diğer aylar için de genişletemedim;

=IF(COUNTIF(A1;"*FEBRUARY*");”2”;”NO DATA”)

Tek tek her ay için bu formülü nasıl genişletebilirim?

Teşekkürler..

=Month(A1) olarak deneyiniz.

Teşekkürler cevabınız için,

Dediğinizi yapınca #VALUE! değerini getiriyor. Hücreleri date, general, number'a çevirdim değişen bir şey olmadı.

Merhaba,
Şu kullanıcı tanımlı fonksiyon işinizi görebilir mi? Geçtiğimiz günlerde benimde ihtiyaç duyduğum ve işime yarayan bir koddur. Ay adını ay no.suna çeviriyor. Modül olarak kaydetmeniz gerekiyor

Kod:
 Function MONTHNAME(MONTH)

If MONTH = "JANUARY" Then
 MONTHNAME = 1

ElseIf MONTH = "FEBRUARY" Then
 MONTHNAME = 2

ElseIf MONTH = "MARCH" Then
 MONTHNAME = 3

ElseIf MONTH = "APRIL" Then
 MONTHNAME = 4

ElseIf MONTH = "MAY" Then
 MONTHNAME = 5

ElseIf MONTH = "JUNE" Then
 MONTHNAME = 6

ElseIf MONTH = "JULY" Then
 MONTHNAME = 7

ElseIf MONTH = "AUGUST" Then
 MONTHNAME = 8

ElseIf MONTH = "SEPTEMBER" Then
 MONTHNAME = 9

ElseIf MONTH = "OCTOBER" Then
 MONTHNAME = 10

ElseIf MONTH = "NOVEMBER" Then
 MONTHNAME = 11

ElseIf MONTH = "DECEMBER" Then
 MONTHNAME = 12

Else: MONTHNAME = ""
 End If
 End Function

.. #VALUE! değerini getiriyor.
Ay ve tarih bilgisinin yazılı olduğu hücrelerde fazladan boşluk yada formatı bozacak bir durum var mı kontrol eder misin? Çünkü fonksiyon gayet güzel çalışıyor.

Merhabalar,

Bir sütunda "March 2014", "February 2016" gibi değerler var. Ben yan sütuna, bunların kaçıncı aya karşılık geldiklerini yazmam gerekiyor. Şöyle bir formül uyguladım fakat diğer aylar için de genişletemedim;

Teşekkürler..
.

Bunu deneyin.

Kod:
=LOOKUP(LEFT(A1;FIND(" ";A1;1)-1);{"April";"August";"December";"February";"January";"July";"June";"March";"May";"November";"October";"September"};{4;8;12;2;1;7;6;3;5;9;10;9})

.

kullandığınız ofis ingilizce mi Türkçe mi?

.

Bunu deneyin.

Kod:
=LOOKUP(LEFT(A1;FIND(" ";A1;1)-1);{"April";"August";"December";"February";"January";"July";"June";"March";"May";"November";"October";"September"};{4;8;12;2;1;7;6;3;5;9;10;9})

.

Merhaba,

Ay isimlerini türkçe olarak yazdığımda sonuç doğru olmuyor, acaba ay isimlerini türkçe yazarsak rakam dizilişi nasıl olmalıdır, teşekkürler.

Ocak Şubat Mart diye başla, sayılarıda 1 .. 12 ye kadar sıralı yaz.

Kod:
=LOOKUP(LEFT(A1;FIND(" ";A1;1)-1);{"Ağustos";"Aralık";"Ekim";"Eylül";"Haziran";"Kasım";"Mart";"Mayıs";"Nisan";"Ocak";"Şubat";"Temmuz"};{8;12;10;9;6;11;3;5;4;1;2;7})

olarak deneyiniz.

Merhabalar,

Teşekkürler..

Merhaba,

Alternatif olsun.

Kod:
=MONTH(("1 "&A1)+0)

MONTH ~ AY

.

Geri