• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İç içe sütünları karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
excel 2007
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese kolay gelsin, benim sorum ekte göndermiş olduğum excel dosyasında, A ve F sütünlarını karşılaştırıp eğer karşılaştırmaları doğruysa arkasından C ve E sütunlarını da karşılaştırıp sarıyla boyadığım sütuna doğruysa 1 yanlışsa 0 ifadesini kullanmak.

İlk başlarda bazı satırlar aynı isimlerle gösterildiğinde onları karşılaştırmak kolay oluyor. Ancak aşağılara doğru aynı satır üzerindeki isimler karışıyor. Dolayısıyla sütünların genelinde bir arama yapmak gerekiyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

İç içe sütün karşılaştırma

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese kolay gelsin, benim sorum ekte göndermiş olduğum excel dosyasında, A ve F sütünlarını karşılaştırıp eğer karşılaştırmaları doğruysa arkasından C ve E sütunlarını da karşılaştırıp sarıyla boyadığım sütuna doğruysa 1 yanlışsa 0 ifadesini kullanmak.

İlk başlarda bazı satırlar aynı isimlerle gösterildiğinde onları karşılaştırmak kolay oluyor. Ancak aşağılara doğru aynı satır üzerindeki isimler karışıyor. Dolayısıyla sütünların genelinde bir arama yapmak gerekiyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden zaman ayırdığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şöyle bir çözüm buldum ama, işinizi görürmü bilmem.
Karşılaştırma yapacağınız datalarınızın satır satır karşılaştırılmasıni yapabilmesi için
datalarınızı Sayfa1 ve Sayfa2 ye (E,F,G sutunlarınızı) alıp, sayfa3 de farklı olan satırları
renklendirerek getirmeye çalıştım. Dosyanız ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Tahsin,
Fakat baktığım ve anladığım kadarıyla tam olmamış sanırım. Çünkü boş satırları da kullandığın formül alıyor ve onları da eşleştiriyor. Daha basit bir çözümü olmalı diye düşünüyorum.
Yinede emeğine sağlık teşekkür ederim.

Merhaba,dosyanızı inceledim.Aralarda boşluklar var ve kodlar karışık gürünüyor. Siz bunu bilerek mi karıştırdınız yoksa başka bir nedeni var mı? Neticede bu tabloyu bir programdan excele alıyorsunuz.Doğal olarak bu kadar karışık olmamalı diye düşünüyorum.Bir başka konu da, gerçi yazmışsınız ama tekrar sorayım karşılaştırmada hesap kodlarının bir önemi yokmuş gibi görünüyor.Ama böyle ise bu karşılaştırma yanlış sonuçlar verecektir.Buradan yola çıkarak ben kodların da önemli olduğunu düşündüğümden ve karışık kodları ve boşlukları kaldırıp ve de listenizi biraz küçültüp basit bir formülle isteğinizi karşılamaya çalıştım.Belki işinize yarayabilir.
Not: A sütunundaki kodlar F sütünunda kontrol edilerek formüle edilmiştir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayfaları karşılaştırma

Sayfa1 ile Sayfa2 yi karşılaştırarak, fiat farkı olan sutunları Sayfa3 e aktararak, farklı olan satırların (sayfa1) satır numarasını F sutununa yazarak fiatların alt toplamlarını alır.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri