• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İç İçe For Döngüleriyle Alakalı Bir Problem

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar Excelde bir makro yapmaya çalışıyorum ama sanırım döngülerle alakalı sıkıntım var. Yapmaya çalıştığım şey A2 hücresinden başlayarak alta doğru inen, A'dan Z'ye kadar olan harfleri 3'er defa tekrarlatıp O2 hücresinden başlayarak aşağıya doğru sırayla yazdırmak. İç içe for döngüsüyle yapmam lazım ama bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz? Sütun harflerini çekmemişim. Sağ tarafta bulunan alfabe benim kodun çıktısı. Sadece z harfi tekrarlamış. Diğerleri birer defa yazılmış. Bütün alfabenin sağdaki z gibi üçer defa olması gerekiyordu normalde.
2EgvvN.jpg

ZOD22z.jpg

Merhaba,
Tam olarak neyi yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Ancak harfleri altalta yazdırmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub harfleri_yazdir()
For i = 2 To 27
Sayfa1.Cells(i, 1).Value = Chr(i + 95)
Next i
End Sub

Merhaba
Alternatif olarak; anladığım şekildeyse şöyle olabilir:
Kod:
Sub Deneme()
For i = [COLOR="Red"]2[/COLOR] To [COLOR="red"]28[/COLOR]
For k = 1 To 3
s = s + 1
Cells(s, "O") = Cells(i, "A")
Next
Next
End Sub

Merhaba
Alternatif olarak; anladığım şekildeyse şöyle olabilir:
Kod:
Sub Deneme()
For i = [COLOR="Red"]2[/COLOR] To [COLOR="red"]28[/COLOR]
For k = 1 To 3
s = s + 1
Cells(s, "O") = Cells(i, "A")
Next
Next
End Sub
@antonio Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yukarıda tam olarak ifade edemedim. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.
@Plint tam olarak yapmak istediğim şeydi. Hani algoritmasını nasıl çözeceğimi anlamamıştım bir türlü. Yukarıda da yazdığım gibi tam olarak ifade edememişim demek ki. Kodunuz gayet güzel çalıştı. Çok teşekkür ederim.

Geri