DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Arkadaşlar merhaba;
P sütunundaki formülümde bir hata yapıyorum. Dosyaya bakınca ne yapmak istediğim anlaşılıyordur sanıyorum. Yardımlarınız lütfen
Saygılarımla
Merhabalar.
Ben Baktım Lakin Derdini Anlatmayan hastayı doktor iyisin dermiş .
Dosyanızda bir hataya rastlamadım. Gayet iyi.
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="";"KARGO SEÇ";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"A3:A102";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"D3:D165")));O3)=0;N3& " KARGODA YOK";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"B2";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"E2")));[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](O3;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"A3:A102";[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"D3:D165")));0);0)))
Merhaba.
Yoksa aradığınız aşağıdaki gibi bir formül mü?
.Kod:=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="";"KARGO SEÇ";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"A3:A102";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"D3:D165")));O3)=0;N3& " KARGODA YOK";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"B2";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"E2")));[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](O3;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Data!"&[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N3="Sürat";"A3:A102";[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR](N3="Horoz";"D3:D165")));0);0)))
Formülü P3 hücresine uygulayın, O sütununa her iki kargo tablosunda da olan bir desi değeri yazın,
sonra da kargo adını değiştirerek sonucu gözlemleyin.
Formül;
-- kargo seçilmemişse BOŞ sonuç verir,
-- yazılan desi değeri, seçilen kargo tablosunda yoksa ...KARGODA YOK sonucunu verir,
-- kargo seçilmiş ve yazılan desi değeri ilgili kargo tablosunda varsa istenilen sonucu verir.
.