• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İç içe "Eğer" ("if") kullanımının sınırlarını aşmak için ne yapmak gerekiyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan b2013
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
İç içe "Eğer" ("if") kullanımının sınırlarını aşmak için ne yapmak gerekiyor?

S3 hücresine yazdığım ve çalışan excel formülü aşağıdadır. Yaptığı iş:
İlgili hücreye saat
11:45 ise AO3 deki veriyi getir,
12:15 ise AN3 deki veriyi getir,
12:45 ise AM3 deki veriyi getir,
14:15 ise AL3 deki veriyi getir,
14:45 ise AK3 deki veriyi getir,
15:15 ise AJ3 deki veriyi getir.

=IF(AND(HOUR(NOW())=11;MINUTE(NOW())=45);AO3;IF(AND(HOUR(NOW())=12;MINUTE(NOW())=15);AN3;IF(AND(HOUR(NOW())=12;MINUTE(NOW())=45);AM3;IF(AND(HOUR(NOW())=14;MINUTE(NOW())=15);AL3;IF(AND(HOUR(NOW())=14;MINUTE(NOW())=45);AK3;IF(AND(HOUR(NOW())=15;MINUTE(NOW())=15);AJ3;S3))))))

İç içe "Eğer" ("if") kullanımının sınırlarını aşmak için ne yapmak gerekiyor? Formülle halledilebilir mi. Kanaatim edilmeyeceği yönünde, o yüzden makro bölümüne yazdım.

Yapmayı istediğim devamını getirmek. Yani:
...
15:45 ise AI3 deki veriyi getir,
16:15 ise AH3 deki veriyi getir,
16:45 ise AG3 deki veriyi getir,
17:15 ise AF3 deki veriyi getir.

Ayrıca yapmak istediğim zaman periyodunu 30 dk'dan 5 dakikaya indirmek. Bunu şartlı ifadelerle yapmak pek mümkün gözükmüyor. Mesela 9:35 den 12:55 e kadar ve 14:00 dan 17:25 e kadar 5'er dakika aralıklarla istediğim farklı hücrelerdeki veriyi sabit bir hücrede göstermek istiyorum.

Merhaba,

Boş bir sayfada saatlerle ilgili bir liste oluşturun. Hemen yanındaki sütunada saatlere karşılık gelmesi gereken verileri girin. Sonra DÜŞEYARA fonksiyonu ile saatleri bu listeden sorgulayarak istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.

Denedim, pek başarılı olamadım. En baştaki bilgilere göre elimde HLOOKUP (YATAYARA) ile hazırlanmış örnek bir dosya olsa kendime göre modifiye edebilirim.

Geri