• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hyperlink

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan besen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021
İngilizce
Merhaba ekteki dosyada gizlenmiş olan sheetleri menüden çağırmak istiyorum. sheetler görünür haldeyken sorun yok, ancak gizliyken gelmiyor.
Ayrıca dosyadan çıkarken sheetler tekrar otomatik olarak gizlensin istiyorum.
mümkün müdür.

teşekkürler, saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.

Son düzenleme:
Üstat teşekkürler. tam istediğim gibi. Ancak siizn yaptığınız altalta olan komutları ben kendi renkli hücrelerime nasıl taşıyabilirim.
saygılar

Menü Sayfasındaki Renkli Hücrelerdemi Olmasını İstiyorsunuz

evet. ancak esnek olması mümkün mü ve ben bu dısyayı size örnek olarak gönderdim. makroyu asıl dosyama nasıl aktarabiliriim.
teşekkürler.

Sayın hocam yazdığınız makroyu benzer tüm dosyalarıma uygulamak istiyorum. O nedenle her seferinde sizleri rahatsız etmektense, bu örneği kullanarak diğer tüm dosyalara nasıl uygulanacağını öğretirseniz. çok makbule geçer.
saygılar.

bir de ön sayfanın tasarımı esnek olabilir mi, sizin yaptığnız düzenlemede ön sayfa komutları korumalı.
saygılar.

Dosyanız Ektedir.

Son düzenleme:
Üstad eline sağlık. Budur. Ancak istekler ve ihtiyaçlar bitmez :)
Şimdi şöyle bir durum var. Sheet isimlerine yazılacak bilgi sınırlı. Bu raporu kullanacak olan kişilere daha detay açıklama yapmam lazım. Örneğin tarih bilgisi koyacam. O nedenle. Hyperlinkteki gibi, adres ismi yerine, görünür başka isim de yazmak mümkün mü?
saygılar

Merhaba
Sayın besen
İyi Çalışmalar
Görünmesini İstediğiniz İsim = Açılmasını İstediğiniz Sayfa Adı
Bunları Yazabilirseniz Ona Göre Düzenleme Yapılabilir.

Üstad bu da değişken bir veri. Örneğin aşağıdaki gibi esnek olabilir mi?

A1 sheet ismi,
A22 görünür isim.
B1 sheet ismi,
B22 görünür isim.
C1 sheet ismi,
C22 görünür isim.
D1 sheet ismi,
D22 görünür isim.

elbette sizin önereceğiniz farklı çözümlerde olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba İyi Çalışmalar
Sayın besen
Ekli Dosyayı incelermisiniz.

Son düzenleme:
Üstad bir önceki dosya, ihtiyacım için tamamdı. Ben onu kendi dosyama aktardım, sorunsuz çalışıyordu.
Ancak dosyayı açıp kapatınca makro kayboluyor, kaydedirken fotoğraftaki gibi bir uyarı çıkıyor. Şimdi dosyamın orijinal halini gönderiyorum.
sheet isimlerini üste, görünür olmasını istediğim isimleri alta yazdım. Formatı çok değiştirmeden bu dosyayı istediğim hale getirebilir miyiz?
saygılar

Ekli dosyalar

• makro.jpg
    makro.jpg
    31.9 KB · Görüntüleme: 4
  • ornek dosyaxx.xlsx
    ornek dosyaxx.xlsx
    95.6 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Merhaba makroların kaybolma hatasını dosyayı .xlsm olarak kaydederek çözdüm. Ancak diğer sheet ismi ile görünen isim konusu duruyor.
teşekkürler.

Geri