Hücrede yazan klasör adıyla başka bir dosyadan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Merhaba,
Elimdeki excelin içine başka dosyalarda bulunan bazı verileri çekerek tablo oluşturmak istiyorum.A sütununda 01.09.2017 gibi tarih değerleri var ve veri çekeceğim dosya isimleri de 01.09.2017.xlsx şeklinde.
Yapmak istediğim şey dosya yolunu veri çekeceğim exceldeki hücrelerden almak.
Üzerinde çalıştığım formül şu ;
BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(DOLAYLI("["&A1&".XLSX")&Sheet1!$C:$C&"]"))
)

A1 hücresinde yazan tarihe (01.09.2017) göre 01.09.2017.xlsx dosyasında C:C sütunundaki dolu alanları saydırmak istiyorum. Formül tabi ki şu haliyle çalışmıyor. Yardımcı olur musunuz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kapalı dosyalarda dolaylı fonksiyonu çalışmaz. Çalışması için veri alınacağı dosyanın açık olması gerekir. Makro kullanmanız gerekiyor.

.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Sıfırdan yazamayacağım için bir kaç makro inceledim ama işime yarayacak gibi bir şey bulamadım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013, Türkçe
Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(DOLAYLI("'[" &A1& "]" & A4 & "'!" & B4))
Dostum yukarıdaki şekilde denesene
A4 : Sayfa adı yazıyor olmalı, yani Sayfa1
B4 : Gideceği hücre adresi yazıyor olmalı, yani C:C

Hücre adı tarih olunca bazen hata alıyorum ancak normal metinli hücrelerde çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
teşekkürler.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(DOLAYLI("'[" &A1& "]" & A4 & "'!" & B4))
Dostum yukarıdaki şekilde denesene
A4 : Sayfa adı yazıyor olmalı, yani Sayfa1
B4 : Gideceği hücre adresi yazıyor olmalı, yani C:C

Hücre adı tarih olunca bazen hata alıyorum ancak normal metinli hücrelerde çalışıyor.
Dostum sağolasın çalıştırdım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
DOLAYLI fonksiyonu aynı dosyada bulunan sayfalardan işlem yaparken çalışıyor. Ama farklı bir dosyadan bahsi geçen şekilde veri almak için kullanırsanız hedef dosyanın açık olması gerekir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
DOLAYLI fonksiyonu aynı dosyada bulunan sayfalardan işlem yaparken çalışıyor. Ama farklı bir dosyadan bahsi geçen şekilde veri almak için kullanırsanız hedef dosyanın açık olması gerekir.
Hocam maalesef benim dosyalar kapalı olacak çünki 30 ayrı dosyadan veri alacağım şöyleki;
A1 hücresine 01.06.2025.xlsx çalışma kitabındaki Sayfa1 de bulunan bir hücreden tek bir değer; A1 hücresine 01.06.2025.xlsx çalışma kitabındaki Sayfa1 de bulunan bir hücreden tek bir değer çekecek şekilde 30 ayrı değer çekecek.
DOLAYLI fonksiyonu yerine kullanabileceğim başka bir yol var mı çünkü sürekli her ay bu dosya adreslerini
Tek tek yazmak istemiyorum.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Hocam maalesef benim dosyalar kapalı olacak çünki 30 ayrı dosyadan veri alacağım şöyleki;
A1 hücresine 01.06.2025.xlsx çalışma kitabındaki Sayfa1 de bulunan bir hücreden tek bir değer; A1 hücresine 01.06.2025.xlsx çalışma kitabındaki Sayfa1 de bulunan bir hücreden tek bir değer çekecek şekilde 30 ayrı değer çekecek.
DOLAYLI fonksiyonu yerine kullanabileceğim başka bir yol var mı çünkü sürekli her ay bu dosya adreslerini
Tek tek yazmak istemiyorum.
makro ile işinizi halledebilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
2 yönetm önerebilirim..

1 - Bir aylık veriyi dosyanıza formülledikten sonra aylık değişimlerde CTRL+H ile ay değerini değiştirip dosyayı dinamik hale getirebilirsiniz. Böylece tek tek elle düzeltmek zorunda kalmazsınız.

2 - Aylık dosyalarını eğer bir klasör altındaysa bunları tek dosyada birleştirip bu datayı formüllerde kullanabilirsiniz. Bu yöntem için videpyu izlyebilirsiniz. Eğer bu özellik sizde bulunmuyorsa bu aşama için makro kullanabilirsiniz. Bu tarz makrolar forumda daha önce paylaşıldı. Arama yaparak ulaşabilirsiniz.