Hücre Toplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba Değerli Hocalarım
Ben Bir Şirkette Kısım TakiP Personeliyim
Yeni Gelen Bir Uygulamadan Pc Takip Ortamı İstenildi Fakat Ben Exelde işin içinden çıkamadım.
Sarı bölgenin genel toplamını ala biliyorum
Fakat
1. kısım'da iken sadece ( örneğin 551 den kaç takım olduğunu tabloda göstertip sağdaki 1. kısım diye işaretli kısma nasıl göstere bilirim
ve ben bundan 3 kısım halinde çalışmam gerekli
bu arada değerli hocalarım her hangi bir 551 kodlu taban defalarca çıka biliyor
yani aynı seriden farklı bir zamanda'da ürettiğimizde yine aynı sırada farklı bir hücreye girmek zorundayım.
ilgili exel sayfasını ekliyorum yardımcı olursanız çok sevineceğim saygılarımla...

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Genelde şifreli dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşıyoruz. Fakat sizin ilk mesajlarınız olduğu için sadece uyarı yapmak istedim. Lütfen dosyanızın şifresiz halini ve mümkünse 2003 formatında eklemenizi rica edeceğim. Ayrıca forum kurallarınıda lütfen detaylıca okuyunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
pardon

af edersiniz hocam çok pardon o kadar çok uğraştımki kafa beyin kalmadı hemen yapıyorum çok çok özür dilerim...

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sorunuzu defalarca okudum fakat tam bir anlam çıkaramadım. Anladığım kadarıyla yanıtlamak istedim. Eğer eksikler varsa belirtiniz.

L6 hücresine 551 yazın. (Bu hücreye hangi değeri yazarsanız J6 hücresinde onun toplamını göreceksiniz.)
J6 hücresinede aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=ETOPLA(A:A;L6;B:B)
Eğer bu çözüm uygunsa diğer formüllerinizide buna göre siz düzenlemeye çalışın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Çok Af edersiniz ama Koray Bey Vermiş olduğunuz kod çok yakındı uğraştım ama kodun gerisini ekleyemedim Şöyle Özetleyeyim size

=ETOPLA(A:A;L5;B:B) kodu A ve B yi toplayıp L5 e yazıyor fakat D ve E hücreleri kalıyor, Benim sizden ricamda buydu. Bir kaç gündür yoğun olduğum için soruyuda adam akıllı yazamadım bunun içinde çok çok özür dilerim gerçekten sizlere mahçubum yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden !

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Formülü aşağıdaki şekilde düzeltip denermisiniz.

Kod:
=ETOPLA(A:A;L5;B:B)+ETOPLA(D:D;L5;E:E)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
ilginiz için çok teşekkür ederim şimdi oturdu sistem yerine valla hatta hay allah razı olsun desem yeri vardır yani
elinize emeğinize sağlık