hücre içinde yazılı olan satır numarasındaki malzeme toplamı

arkadaşlar b sutunundaki hücrede yazılı bulunan satır numaralarının bulunduğu renkelerin toplamını yazmak istiyorum
bir örnekle açıklmak istedim dosyayı ekliyorum
(verdiğim örnekte renkleri değiştirebilirim sabit değildir)

aynı dosyayı bir defa daha göndermiştim taşındı ibaresi gördüm yanlışlıkmı oldu diye düşündüğümden tekrar gönderdim hata yaptıysam kusura bakmayın
şimdiden tşk

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Selamlar,
Sayın Siyar0044 hücreleri birleştirerek kullanmak zorundamısınız?

Son düzenleme:
hücreleri birleştirmeden kastın sayfa2 b sutunuysa evet onları birleştirmem gerekli ama sen başka bir alternatif sunabilirsen değerlendrilebilir

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,
Sn siyar0044 konuyla ilgili geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Bir dosya ekledim incelermisiniz. Umarım işinizi görür.

Ekli dosyalar

sn usubaykan ilginiz için teşekkür ederim ancak benim gönderdiğim dosyada sayfa2 de b sutununda bulunan s.no daki rakamlar a sutunundaki tarih aralığındaki sra numaralarını gösteriyor ve bu sıra numarası belirtilen satırlarda örneğin kullanılan sarı miktarını bulmak istiyorum sizin verdiğiniz örnekte buna ulaşamıyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Lütfen eklediğiniz dosyaları 2003 formatıyla kaydedip ekleyin. Bu şekilde sorularınıza daha hızlı yanıt alabilirsiniz.

Ayrıca ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Sorgulamayı daha rahat yapabilmek adına tablonuzu biraz değiştirdim. Bu şekilde daha kullanışlı olacaktır.

Ekli dosyalar

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Rica ederim daha kullanışlı olmasını isterdim. Soruyu ilk yönelttiğinizde anladığım kadarıyla yapabildim ama ikinci kez ifade etmenizde olay daha anlaşılır hale gelmiş istediğiniz cevabı sanırım Korhan hocam vermiş iyi çalışmalar dilerim. İlginize teşekkür ederim Korhan Bey.