Hücre formatını düzeltme.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.03.2019
Merhaba Arkadaşlar,
Başka bir proğramdan Excel'e veri aktardım. Aktardığı verinin tarih ile ilgili hücrelerinin formatı metin olarak geliyor. Hücreyi tarih olarak değiştirmeme rağmen tarih olarak algılamadığından. Bu hücrelerin kullanıldığı formüller çalışmıyor. Çalışabilmesi için ya F2 yada çift klik ile hücrenin içerisine girip tekrar entere basmak gerekiyor. tablo uzun olduğu için bu işlem uzun zaman alıyor. Bunu excelden düzeltme şansım varmı ? Yok ise VBA ile buişlemi nasıl yapbilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
Akyürek

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba Arkadaşlar,
Başka bir proğramdan Excel'e veri aktardım. Aktardığı verinin tarih ile ilgili hücrelerinin formatı metin olarak geliyor. Hücreyi tarih olarak değiştirmeme rağmen tarih olarak algılamadığından. Bu hücrelerin kullanıldığı formüller çalışmıyor. Çalışabilmesi için ya F2 yada çift klik ile hücrenin içerisine girip tekrar entere basmak gerekiyor. tablo uzun olduğu için bu işlem uzun zaman alıyor. Bunu excelden düzeltme şansım varmı ? Yok ise VBA ile buişlemi nasıl yapbilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
Akyürek
Sitemize hoşgeldiniz ve hayırlı olsun dedikten sonra

sorunuza cevap almak için, örnek dosya ekleyiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.03.2019
İlginize teşekkürler.
Dosyayı ekledim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=EĞER(--H10<$I$8;"Mevcut/Geçmiş";H10)

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

Yada,

CTRL H ( Bul ve Değiştir ) menüsünden Aranan ve Yeni Değere . işaretini yazarak tümünü değiştire basınız..

.