• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreyle eşleşen verileri getirme !!

Katılım
16 Kasım 2017
Mesajlar
255
Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2021
Merhabalar herkese kolay gelsin. Yeni kasa çalışmamla ilgili yardımınızı rica ediyorum. Şimdi yapmak istediğim ANA SAYFA da A1 hücresine yazdığım veri, KAYITLAR de B ve L sütunlarındaki hangi hücrelerde geçiyorsa o satırdaki A, B, K,L,U hücrelerini ANA SAYFA deaki A, B, K,L,U hücrelerine yapıştırsın 4 Satırdan yapıştırmaya başlayabilir. Yani ANA SAYFA de A1 hücresinde kalem yazıyor diyelim KAYITLAR da B veya L sütunlardaki hücrelerin birinde bir cümle içinde veya verinin içinde kalem geçiyorsa A, B, K,L,U hücrelerini kopyalasın. Veririnin bire bir eşleşmesine gerek yok yani. KAYITLAR da örneğin 10 adet kalem yazıyorsa kalem geçtiği için kopyalamayı yapsın. Şimdiden teşekkür ederim.
örnek dosya: http://s4.dosya.tc/server6/a18j0m/DENEME.xlsx.html
 
Son düzenleme:
hocam ilaveten ana sayfaya A, B, K,L,U sütunlarına verileri kopyalarken kayıtlar sayfasında B veya L sütunlarında boş hücreler olacak onları getirmese olurmu. mesela kayıtlar sayfasına bir kaç örnek yazdım görmüşsünüzdür. kimi satırlarda B hücreleri dolu L hücresi boş, Bazı satırlarda da tam tersi. yani boş satırları getimesin.
NOT: AÇTIĞIM KONUNUN İÇERİĞİNİ DÜZELTTİM HOCAM LÜTFEN TEKRAR OKUYUNUZ, ZİRA BAZI SAYFA VE HÜCRE İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİM.
 
Merhaba; Öncelikle konu isminiz forum kurallarına uygun değil yardım, lütfen yardım edin gibi konu başlığı olmaması gerekli bunu da düzeltmeniz gerekli ayrıca bu formda onca üstad ve hoca var onların yanında ben hocalığı üstlenmem mümkün değil olur.
 
Üstadım güzel söylüyorsunuz da ben öyle bir başlık atmadım ki. benim ki şöyle '' hücrelerle eşleşen veriyi getirme '' size attığım özel mesajda konuya ekleme yaptığım içindi başlığını öylesine yazmıştım herkeze açık olmadığı için.
 
Geri
Üst