• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreyi buton gibi kullanmak..

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Değerli Arkadaşlar..! Hayırlı akşamlar dileğiyle;
Herhangi bir hücreyi, buton kullanmadan, buton gibi kullanmam lazım.. Çünkü bazı sütunları gizlemem gerektiğinde gizlenen sütunlara denk gelen butonlar butonlar gizlenmiyor, açıkta kalıyor ve diğer butonların üstüne biniyor.. Bunun için buton kullanmadan; örneğin, H2 hücresine tıkladığımda beni Sayfa2 ye götürsün.. Ayrıca, H2 hücresibe gelince fare işaretçisi ok şeklini alırsa daha iyi olur, olmasa da önemli değil..

H2 hücresine çift tıklayın.
Dosya ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [H2]) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets("Sayfa2").Select
End Sub

Ekli dosyalar

sayın orion1 3-4 gün öncede buna benzer bir soruda ben sormuştum ama kendimi ifade edemedim herhalde ki cevap alamadım .
sorum sanki bu sorunun bir adım ilerisi gibi , şöyleki örnek çalışmada h2 ye tıklayınca sayfa2 yi seçiyor , benim örnek sayfamda (yine onlarıda makro ile yazdırıyorum) a1 hüresinde ne yazıyorsa a1 e çift tıklayınca a1 hücresinde ne isim yazıyorsa o sayfayı seçsin ...aynı şekilde a2 de ne yazıyorsa çift tıklayınca o sayfayı seçsin bu böyle devam ediyor ....örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Hocam, BeforeDoubleClick olayı altında, yan-yana birden fazla hücreyi kullanınca, birden fazla olan diğer hücreleri çalıştırmadı.. Herhalde 1.nci Exit Sub, makro çalışmasını sonlandırıyor.. Bunu nasıl yapalım..

Ekli dosyalar

sayın orion1 3-4 gün öncede buna benzer bir soruda ben sormuştum ama kendimi ifade edemedim herhalde ki cevap alamadım .
sorum sanki bu sorunun bir adım ilerisi gibi , şöyleki örnek çalışmada h2 ye tıklayınca sayfa2 yi seçiyor , benim örnek sayfamda (yine onlarıda makro ile yazdırıyorum) a1 hüresinde ne yazıyorsa a1 e çift tıklayınca a1 hücresinde ne isim yazıyorsa o sayfayı seçsin ...aynı şekilde a2 de ne yazıyorsa çift tıklayınca o sayfayı seçsin bu böyle devam ediyor ....örnek dosya ekte

dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Hocam, BeforeDoubleClick olayı altında, yan-yana birden fazla hücreyi kullanınca, birden fazla olan diğer hücreleri çalıştırmadı.. Herhalde 1.nci Exit Sub, makro çalışmasını sonlandırıyor.. Bunu nasıl yapalım..

evet.
aşağıdaki satırı iptal edin.:cool:
Kod:
If Intersect(Target, [H2]) Is Nothing Then Exit Sub

Değerli hocam, öncelikle teşekkürler..! Şöyle bir çıkmaz oluşuyor.. 6 nolu mesajdaki örnekte; söz konusu satırı/satırları kaldırınca, BeforeDoubleClick olayı altında yer alan kodların tamamını bir kerede okuyor ve dolayısıyla en son okuduğu satırdaki 4.sayfada duruyor.. Yani, tek buton gibi görev yapıyor ve 2, 3 ve 4 ncü sayfaları git-gel yaparak geçiyor.

Değerli hocam, öncelikle teşekkürler..! Şöyle bir çıkmaz oluşuyor.. 6 nolu mesajdaki örnekte; söz konusu satırı/satırları kaldırınca, BeforeDoubleClick olayı altında yer alan kodların tamamını bir kerede okuyor ve dolayısıyla en son okuduğu satırdaki 4.sayfada duruyor.. Yani, tek buton gibi görev yapıyor ve 2, 3 ve 4 ncü sayfaları git-gel yaparak geçiyor.

Hangi sayfaya gitmesini istiyorsanız,o satırı bırakıp diğerlerini silin.
Diğer sayfalardada ayni işlemi yapmak istiyorsanız o sayfanın kod bölümlerinede uyarlayarak kodu yazın.:cool:

Diğer sayfalara da gidiş yolu tek ana sayfada.. Yani ana sayfa üzerinden, istenilen sayfaya gidilecek..(hücreye tıklayarak) veya ben mi yapamadım..

Sanırım ki bu durumda; makro ile değil de, köprü kurma yöntemi ile olabilecek.. Dolayısıyla sizi de uğraştırmamış olurum.

Son düzenleme:
Diğer sayfalara da gidiş yolu tek ana sayfada.. Yani ana sayfa üzerinden, istenilen sayfaya gidilecek..(hücreye tıklayarak) veya ben mi yapamadım..

Sanırım ki bu durumda; makro ile değil de, köprü kurma yöntemi ile olabilecek.. Dolayısıyla sizi de uğraştırmamış olurum.

7 nolu mesajdaki eklediğim dosyayı inceleyiniz.:cool:

çok teşekkürler orion1 , emeğine sağlık , tam istediğim gibi olmuş

Geri