- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2021
Selam Arkadaşlar,
BSYIL = Range("B3")
BSAY = Range("C3")
BSGUN = Range("D3")
BTYIL = Range("B4")
BTAY = Range("C4")
BTGUN = Range("D4")
BASTAR = BSYIL + " - " + BSAY + " - " + BSGUN
BITTAR = BTYIL + " - " + BTAY + " - " + BTGUN
buradaki kodlarla hücrelere yazmış olduğum mesela B3 e 2009 C3 e 05 D3 de 01 yazıyorum kodda da görüldüğü gibi bunu bizim sql in desteklediği
'2009-05-01' şeklinde birleştiriyorum BASTAR BITTAR değişkenlerinde görülebileceği gibi.
Tek tarihli bir raporda sıkıntı olmuyor.
Fakat ben geriye dönük 3 yıl 4 yıl veya bazen 5 yıl rapor alma durumlarım oluyor. bende bu mantıkta bu tarihleri ayrı ayrı hücreler 5 yılın tarihini yazmak zorunda kalıyorum ve SQL e öyle gönderiyorum.
1- İstediğim normal bir yere excelde bir hücreye normal başlangıç bitiş tarihi yazayım bu ay için başlangıç tarihi= 01.05.2011 bitiş tarihi=31.05.2011 bende gidip VBA bölümünde
a-bunun formatını bu yıl için bastar=2011-05-01 bittar=2011-05-31 yapayım.
b- bir yıl öncesini otomatik nasıl alırım ve istediğim formata döndürme
c- şubat ayında sorun olmayacak şekilde artık yılda yani.
Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Teşekkür ederim şimdidem.
BSYIL = Range("B3")
BSAY = Range("C3")
BSGUN = Range("D3")
BTYIL = Range("B4")
BTAY = Range("C4")
BTGUN = Range("D4")
BASTAR = BSYIL + " - " + BSAY + " - " + BSGUN
BITTAR = BTYIL + " - " + BTAY + " - " + BTGUN
buradaki kodlarla hücrelere yazmış olduğum mesela B3 e 2009 C3 e 05 D3 de 01 yazıyorum kodda da görüldüğü gibi bunu bizim sql in desteklediği
'2009-05-01' şeklinde birleştiriyorum BASTAR BITTAR değişkenlerinde görülebileceği gibi.
Tek tarihli bir raporda sıkıntı olmuyor.
Fakat ben geriye dönük 3 yıl 4 yıl veya bazen 5 yıl rapor alma durumlarım oluyor. bende bu mantıkta bu tarihleri ayrı ayrı hücreler 5 yılın tarihini yazmak zorunda kalıyorum ve SQL e öyle gönderiyorum.
1- İstediğim normal bir yere excelde bir hücreye normal başlangıç bitiş tarihi yazayım bu ay için başlangıç tarihi= 01.05.2011 bitiş tarihi=31.05.2011 bende gidip VBA bölümünde
a-bunun formatını bu yıl için bastar=2011-05-01 bittar=2011-05-31 yapayım.
b- bir yıl öncesini otomatik nasıl alırım ve istediğim formata döndürme
c- şubat ayında sorun olmayacak şekilde artık yılda yani.
Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Teşekkür ederim şimdidem.