• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye yazılan ilk değeri görmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Hayırlı akşamlar. A1 hücresine birden fazla isim giriyorum bunlar ali ahmet mehmet olsuın ben bunlardan sadece ilk yazılanı görmek istiyorum.
Ben bu işlemi Hücreye ilk ismi yazıp diğer isimleri açıklama olarak ekliyordum ama şefimiz bu işlemi kabul etmiyor. Bu işlemi nasıl yaparız?
Sadece ilk ismi yazamam çünkü bir kaç gün sonra baktığımda diğer isimleride görmem lazım ?

Ali ahmet mehmet istediğim sonuç Ali ama diğer isimlerde hücrede olması lazım.

Siz isimleri yazdıkça otomatik olarak açıklamaya eklese işinizi görür mü?

Merhabalar,
Şefiniz hücre içerisine açıklama eklenmesini istemiyor ise şu şekilde deneyiniz.
İlgili hücre içerisine;
Kod:
={"ali";"ahmet";"mehmet"}
yazıp, hücreden ayrılınız daha sonra yeniden hücreye gelip formül çubuğuna bakınız.

Daxe Syán

Son düzenleme:
Sayın bzace, bu ne güzel yöntemdir böyle. Teşekkürler. Acaba arkadaşın şefi bu özelliği biliyor muydu da böyle bir istekte bulundu :)

Keşke tebrikler butonu olsa, gerçekten harika çözüm bir şey daha öğrenmiş oldum :)
Teşekkürler.

Yusuf bey,
Sayın Demir,
Ben teşekkür ederim. Bir zamanlar Excel de formül içerisinde kullandığımız {"aa";"bb";...} şeklinde ki ifadeyi hücreye yazarsam ne olur diye merak edip öğrendiğim bir uygulama :)

Arkadaşımızın sorusuna ek olarak denemeler yaptım ama sonuç alamadığım ikinci yada beşinci ismi nasıl getiririz? Şefimiz sayesinde bunuda öğrenebilecek miyiz? :)

Not: Sayın Yıldız12_ sorunuz içerisinde soru sorduğum için bu seferlik maruz görün. (benzer konu olduğu için konu açmadım)

Son düzenleme:
Sayın bzace, aşağıdaki linkte dizilerle ilgili bazı bilgiler var. Anladığım kadarıyla sizin verdiğiniz örneğe benzer şekilde dizi formülü olarak hücrelere veri girildiğinde 2., 3. vs veriler diğer hücrelerde görülebiliyor:

http://office.microsoft.com/en-us/e...ing-array-constants-in-excel-HA001087291.aspx

Örneğin:

Kod:
={"ali"\"ahmet"\"mehmet"}
formülünü altalta olan birden fazla hücreyi seçip girdikten sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreden çıkarsa sırasıyla veriler alt alta olan hücrelere yazılıyormuş.

Yine

Kod:
={"ali";"ahmet";"mehmet"}
formülünü yanyana olan birden fazla hücreyi seçip girdikten sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreden çıkarsa sırasıyla veriler yan yana olan hücrelere yazılıyormuş.

Verdiğim link ingilizce olduğundan bizim ; (noktalı virgül) yerine , (virgül) kullanmışlar; \ (ters slaş/kesme) yerine ise ; (noktalı virgül) kullanmışlar.

Hatta, aşağıdaki formülle 3 satır * 2 sütunluk veri aynı yöntemle girilebiliyor:

Kod:
={"ali";100\"ahmet";200\"mehmet";300}

Yine aşağıdaki şekilde de 2 satır * 3 sütunluk veri girilebiliyor:

Kod:
={"ali";"ahmet";"mehmet"\100;200;300}

Yani sütunlar arasında ; (noktalı virgül); satırlar arasında ise \ (ters slaş/kesme) kullanılarak farklı boyutlarda diziler oluşturulabiliyormuş.

Yusuf bey,
Ek bilgiler için teşekkürler. Benim bahsettiğim olay verdiğiniz örneklerden biraz farklıdır. Ben şunu istiyorum;
A1 hücresine Ali,Ahmet,Mehmet yazalım bunlardan 2. isim olan Ahmet yazsın yada 3. isim olan Mehmet yazsın umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Sizin isteğinizi anlamıştım ancak arama yaptığımda sizin verdiğiniz örneğin çıkış yöntemini bulabildim. O da dizi veri girişiymiş.

Aşağıdaki formül iş görebilir...

Kod:
=ELEMAN([COLOR="Red"]3[/COLOR];"ALİ";"AHMET";"MEHMET";"ZEKİ";"AYŞE")

Korhan bey elinize sağlık kim bilir daha neler göreceğiz, öğreneceğiz.
Konu açıldığından beri neler denedim neler :) ( Hiç aklıma gelmedi bu formül ) aynı şekilde Sayın bzace'in ilk çözümüne hayran kaldım, ardından Yusuf Bey'in cevabı.. Siz değerli büyüklerimizden çok şey öğreneceğiz.

Aşağıdaki formül iş görebilir...

Kod:
=ELEMAN([COLOR="Red"]3[/COLOR];"ALİ";"AHMET";"MEHMET";"ZEKİ";"AYŞE")
Korhan bey, güzel düşünce ;) teşekkürler, demek ki çok farklı şeyler düşünüyormuşuz.

Alternatif olarak kullanılabilir.
Kod:
=İNDİS({"ali"\"ahmet"\"mehmet"\"jankat"\"berkuk"};S(İNDİS(SATIR(İNDİS(A:A;[COLOR="Red"][B]3[/B][/COLOR]));)))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHİFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Formülde kırmızı ile belirtilen alan kaçıncı İsim'i bulacağımızı belirtiyor.

Arkadaşlar ne desem bilemiyorum :mutlu: teşekkürler saygılar sevgiler çok güzel işler yaptınız...

Geri