• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye yazılan değeri Listboxda listeleme

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar ekteki dosyanın için de bir verim var açıklamasını da dosya içine ekledim.

Bunu başka bir şekilde yapmak mümkün ise o da olur. Formül ile yapmak mümkün ise o da olur macım sadece kod karşılıklarını görebilmek.

Ekli dosyalar

Merhaba,
ListBox nesnesini yerleştirdiğiniz sayfada ListBox1 üzerindeki değerlere tıklayarak sonuçları gözleyiniz. Ne yazık ki söz konusu sayfadaki bilgilerin "VERİTABAN" sayfasındaki verilerle alakası yok. yoksa otomatik olarak listbox1 e tıkladıkça tüm verilerin gelmesi mümkün olurdu, buda işlerinizi kolaylaştırabilirdi.
Ben sadece örnek olarak ilk iki verinin (kırmızı renge çevirdiklerim) -örnek olarak nasıl değiştiğini de size göstermeye çalıştım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Ben yanlış anlatmışım; B5'e yazdığım bir rakam VERİKAYNAĞI sayfasında ki A sütunundan mesela ben 2521 yazdığım zaman yine VERİKAYNAĞI sayfasında B sütununda ki kodları getirsin istiyorum.

Merhaba,

Giriş sayfasında aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address(0, 0) = "B5" Then
        a = Sayfa2.Range("A2:B" & Sayfa2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
        aranan = CStr(Target)
        ReDim b(1 To UBound(a), 1 To 1)
            For i = 1 To UBound(a)
                If CStr(a(i, 1)) = aranan Then
                    say = say + 1
                    b(say, 1) = a(i, 2)
                End If
            Next i
        Sayfa1.ListBox1.ListFillRange = Empty
        Sayfa1.ListBox1.Clear
        Sayfa1.ListBox1.List = b
    End If
End Sub

Sayın Ziynettin aradığım işlem buydu çok tşk ederim. Peki buna bir kaç sütun daha eklemek mümkün mü ? B sütununu gördüm ama diyelim ki D ve H sütununu da görebilir miyim ?

Sayın Ziynettin aradığım işlem buydu çok tşk ederim. Peki buna bir kaç sütun daha eklemek mümkün mü ? B sütununu gördüm ama diyelim ki D ve H sütununu da görebilir miyim ?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    [COLOR="Red"]If Target.Column = 2 And Target.Row > 1 And Target.Count = 1 Then[/COLOR]
        a = Sayfa2.Range("A2:H" & Sayfa2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
        aranan = CStr(Target)
        ReDim b(1 To UBound(a), 1 To 3)
            For i = 1 To UBound(a)
                If CStr(a(i, 1)) = aranan Then
                    say = say + 1
                    b(say, 1) = a(i, 2)
                    b(say, 2) = a(i, 4)
                    b(say, 3) = Format(a(i, 8), "#,##0.00")
                End If
            Next i
        Sayfa1.ListBox1.ListFillRange = Empty
        Sayfa1.ListBox1.Clear
        Sayfa1.ListBox1.ColumnCount = 3
        Sayfa1.ListBox1.ColumnWidths = "50,200,50"
        Sayfa1.ListBox1.List = b
    End If
End Sub

Son düzenleme:
Tablo üzerinde çalıştıkça bazen uygulamayı geliştirme ihtiyacı ortaya çıkabiliyor bu da öyle oldu sizleri de yoruyorum ama bu konuda bir şey daha sormak istiyorum. Yukarıda verilmiş olan kod Giriş sayfasında B5 de aktif. Ben tabloyu bir liste haline getirip bunu B5 den mesela B1000'e kadar uygulamak istersem nasıl yapabilirim yani B6 satırına geçip bir evrak numarası girince bu sefer gidip B6 karşılıklarını bulsa gibi.. sadece B5'i genişleterek yapmak mümkün olmadı daha doğrusu bunu yapamadım.

#7. mesajdaki kırmızı yazılı satırı deneyiniz.

Geri