• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye, Yan Hücrede Yazılı Olan Koşulu Sağlayıp Sağlanamadığının Kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enemy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba,

A1 hücresinde ≥ 400
A2 hücresinde 130-180 yazdığını varsayalım. (Bu değerler istenilen değerler)

B1 hücresinde 398 yazdım. Hücre dolgu rengi kırmızı olsun, 400'e eşit ve yukarısı olduğunda da dolgu rengi olmasın.

B2 hücresinde 140, C2 hücresinde de 182 yazıyorsa, A2 hücresinde yazılı olan aralığı yakalayamadığı için C2 hücresi dolgu rengi kırmızı olsun.

Kısa ve öz; Kullanıcı A sütununda YAZDIĞI koşula göre sadece B sütunundaki değeri yada bir aralık belirtmişse (- işareti ile) B ve C sütunundaki hücreler kontrol edilecek.

Eğer mümkünse bu kodlar sayfanın Worksheet_Change prosedüründe işlenebilr mi? Şimdiden çok teşekkürler.

örnek dosyayı inceleyiniz.
Renklendirmelerde sıkıntı olabilir (sizin istediğiniz durumun tam tersi renklendirme)
bunları kontrol ediniz.
Dikkat etmeniz gereken bir başka durum da operatörün karşılaştırmalarda sol veya sağda olmasına göre sonuç değişebilir. bunun için A sütununa <400 ve >400 yazdığınızda B sütunundaki veri bu ifadenin soluna getirilerek hesaplamalar yapılmıştır.

Ayrıca ≥ operatörü karakter olarak bende ? çıktığı için birleşik operatör kullanmayınız. >= <= şeklinde kullanınız.

https://drive.google.com/file/d/0By_vlGkmFxCCUTRLeDNIUVluQ28/view?usp=sharing

Bende de ? işareti çıkmıştı. Bana gönderilen dosyada da bu şekilde girilmiş. İlerleme sağlayamamıştım.

Gönderdiğiniz örneği kendime adapte ederim. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Geri