• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye veri girişini kısıtlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
herkese merhabalar
kullanıcıların bir kolon boyunca tüm hücrelere sadece bir giriş hakkı olsun istiyorum.yani bir kez tarih girilince bir daha değiştirilemesin istiyorum (uyarı mesajı da verebilir) ama aynı zamanda benim değiştirme yetkim olsun, bunu yapmak mümkün müdür ? (ekteki sarı kolon)

Ekli dosyalar

şifre 3597

tabloyu inceleyiniz

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim ancak tüm dosya kilitlenmiş hiçbir hücreye giriş yapılamıyor benim istediğim bir sütun boyunca dolu hücrelerin otomatik olarak korunması, istediğim zaman şifre ile açılıp değiştirilebilmesi.

Aşağıdaki şekilde bir deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [G2:G27]) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell <> "" Then
a = MsgBox("Hücre dolu. Değişiklik yapmak ister misiniz ?", vbYesNo)
If a = vbNo Then
[G1].Select
ElseIf a = vbYes Then
b = InputBox("Lütfen şifreyi giriniz")
If b <> "Merhaba" Then
MsgBox "Yanlış Şifre"
[G1].Select
Exit Sub
End If
End If
End If
End Sub

bu durumdada expexted end sub uyarısı geldi, bir iki denedim ama hep hata verdi, bir yerde yanlışlık yapıyorum ama bulamadım, excel dosyasına kodu yapıştırma ihtimaliniz var mı ? çok teşekkür ederim.

expected end sub = End Sub bekleniyor.

Buradaki kodların kopyala-yapıştır işlemini sanırım eksik yapmışsınız. Ben yine de excel kitabınıza ekleyerek tekrar göndereyim.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Sayın ExcelF1 sizin verdiğiniz kodu incelediğimde benimde ihtiyacım olan bir uygulama olduğunu farkettim ama birkaç modifiye gerekli sanırım.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [G3:G27]) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell <> "" Then
a = MsgBox("Hücre dolu. Değişiklik yapmak ister misiniz ?", vbYesNo)
If a = vbNo Then
[G1].Select
ElseIf a = vbYes Then
b = InputBox("Lütfen şifreyi giriniz")
If b <> "Merhaba" Then
MsgBox "Yanlış Şifre"
[G1].Select
Exit Sub
End If
End If
End If
End Sub

İsteğim, tüm çalışma sayfasında girilmiş bir değerin değiştirilmek veya silinmek istendiğinde şifre sorması. Ayrıca uyarısı tıklama ile değil de DELETE veya yeni değer girmek için herhangi bir tuşa basında çıkmasını sağlayabilir miyiz? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Geri