DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Bir standart modüle Makro1 oluşturunuz.Çalışma sayfasının Kod bölümünede aşağıdaki kodu yapıştırınız.Kolay gelsin arkadaşlar ,
Şunu yapabilmek mümkünmü ? Mesela a1 e 123 yazdığımda benim belirleyeceğim makroyu otomatik çalıştırmak mümkünmü ?
a1 e 123 yazınca macro1 çalışssın mesela...
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = 123 Then Call Makro1
End Sub
Hocam konuyu biraz daha açmak istiyorum
şimdi benim yapmak istediğim binevi macroyu gizlemek/şifrelemek. Ben macroyu 123 yazarak çalıştırdımi ve bu makronun sadece a1 e 123 yazılması ile çalışmasını istiyorum. Başka bir şekilde çalıştırılabilmesini istemiyorum bunu nasıl yaparım ??[/QUOT
hocam mümkünatı varmıdır ?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1[COLOR=red]:A100[/COLOR]]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = 123 Then Call Makro1
End Sub
Option Explicit
Sub TEST()
If Sheets("Sayfa1").Range("A1").Value <> 123 Then
MsgBox "Gerekli bölümlere veri girişi yapmadığınız için makronuz iptal edilmiştir.", vbInformation
Exit Sub
End If
'Sizin kodlarınız...
End Sub
Selamlar,
Siz çalışmasını istediğiniz makroyu ekleyin düzenleyelim.
Dosyanız ekte.ekledim hocam bakabilirmisiniz? sadece a1 e 123 yazdığımızda macro çalışsın,
başka şekilde çalıştırılamasın
Selamlar,
Sn. mebmab,
Evren beyin önerdiği kodu aşağıdaki şekilde düzenlerseniz belirttiğiniz aralıkta çalışır. Kırmızı renkli bölümü düzeltmelisiniz.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [A1[COLOR=red]:A100[/COLOR]]) Is Nothing Then Exit Sub If Target.Value = 123 Then Call Makro1 End Sub
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Calculate()
If Range("A1") = 123 Then Makro1
End Sub
Selamlar,
Sn. mebmab,
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Sayfanın kod bölümüne uygulayınız.
Kod:Option Explicit Private Sub Worksheet_Calculate() If Range("A1") = 123 Then Makro1 End Sub