• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye tıklandığında çalışma sayfasının açılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umutins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar hücreye tıklandığında aynı excel dosyası içerisinde farklı bir çalışma sayfasını açmak istiyorum.bu nasıl mümkün olabilir yardımcı olabilirmisiniz acaba.şimdiden teşekkürler.

sayfa geçişi

eki inceleyim

Ekli dosyalar

arkadaşlar hücreye tıklandığında aynı excel dosyası içerisinde farklı bir çalışma sayfasını açmak istiyorum.bu nasıl mümkün olabilir yardımcı olabilirmisiniz acaba.şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Tıklanan hücrede gidilecek sayfanın adı var mı?

evet var.excel hücresine tıkladığımda istediğim sayfa açılacak( sayfa1,sayfa2 vb ).buton olmayacak.

Selamlar,

Bu işlemi yapacağınız sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Target = "" Then Exit Sub
    If Target <> "" Then Sheets(Target.Text).Select: Exit Sub
Son: MsgBox Target & " sayfası bulunamadı !", vbExclamation
End Sub

Tamam Teşekkürler.Deneyip foruma yazıcam sonucu.

butonlara veya sekme adlarına göre sekme geçişleri yapılabiliyor.
benim şu an ihtiyacım olan WORD ART yazılarına sayfa geçişi yaptırmamız mümkünmü
birinci wordart yazısı ile 1sayfa
ikinci word art yazısı ile 2sayfa gibi. şiddetle ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Bu işlemi yapacağınız sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
Son: MsgBox Target & " sayfası bulunamadı !", vbExclamation
End Sub

Korhan Bey,
Bu koda, çift tıklamayı nasıl ekleyebiliriz. tek tıklama da değilde, çift tıklama ile açılsın.
Örnek A1'de "1" A2' de "sabri sarikaya" varsa; A2'ye çift tıklayınca A1'deki değerin ismindeki sayfayı açsın, gibi.

Makrolarla ilgili hiç bilgim yok ancak,

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error GoTo Son
Son:     MsgBox Target & " sayfası bulunamadı !"
End Sub

şeklinde yaptım oldu.
Şimdi ise lazım olan çift tıkladığım satırın farklı bir hücresinden okuma yaptırabilmek..
A2' ye çift tıklayıp A1'dekini aldırmak gibi...

(0, -1) gibi bir değer eklemek gerek sanırım, aynı satır, bir solundaki sütün için,
ancak nereye eklediysem kod hata veriyor... Seçimde okuyacağı hücreyi seçtiği yer neresi ise oraya eklemek lazım gibi,
veya satırda hangi hücre olursa olsun A sütununa dönmesi için yapabilecek bişi olabilir, range olayını A sütünü nasıl yapılabilir ?

Son düzenleme:
Geri