• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye tıklamakla sayfaya geçiş

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı akşamlar.

Ekte gönderdiğim excel sayfamın ANA VERİ isimli sayfasında I sütunundaki isimlere göre butonla sayfa oluşturuyorum, benim istediğim bu sütundaki isimlere tek tıkladığımda ilgili hücrede yazılı bulunan sayfaya gitmesini istiyorum.

Forumda ve internette araştırdım ancak benim istediğim gibi bir çalışma bulamadım.
Alt sayfalarım çok olduğu için makro kaydet ile çok uğraştırıyor.

Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

. . .

Kodları,
ANA VERİ sayfasının kod bölümüne yapıştırın.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Selection.Column <> 9 Then Exit Sub
    On Error GoTo yok
    If Selection.Value <> "" Then
        Sheets(Selection.Value).Select
 [B]       ActiveSheet.Range("A1").Select[/B]
    End If
    Exit Sub
yok:
    MsgBox "Sayfa Yok", vbCritical
End Sub

. . .

Son düzenleme:
Sayın Hüseyin Bey ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum, tam istediğim gibi çalışıyor.

Hayırlı çalışmalar, hayırlı akşamlar diliyorum.

Sayın Hüseyin Bey sizden bir istekte bulunmak istiyorum.

Kodlar gayet güzel çalışıyor, çokta işime yaradı, alt sayfa çok olduğu için ANA VERİ sayfasına geri gelmek güçleşti.
ANA VERİ sayfasındaki I sütununda bulunan hücrelere tıkladığımda örneğin en sondaki sayfaya gittim, tekrar ANA VERİ sayfasına geri gelmek için alt çubukla çok uğraşıyorum.

Benim istediğim alt sayfaların K1 hücresine tıkladığımda da ANA VERİ'ye gelecek bir makroya ihtiyacım olacak.

Bu şekilde yardımcı olur musunuz?

. . .

Kodları,
Çalışma kitabının ThisWorkBook kod kısmına yapıştırın.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.Name <> "ANA VERİ" Then
If Selection.Address(0, 0) = "K1" Then
Sheets("ANA VERİ").Select
End If
End If
End Sub

. . .

Hüseyin Bey sizin dediğiniz gibi yaptım, ANA VERİ sayfasındaki I sütunundaki hücredeki isimlere tıkladığımda istenilen sayfaya gidiyor, ANA VERİ sayfasında başka isme tıklıyorum, yine istenilen sayfaya gidiyor.
Ancak ANA VERİ sayfasındaki ilk tıkladığım isme tekrar tıkladığımda istenilen sayfaya gitmiyor, yani sayfalara sadece bir kez gidiyor, başka da gitmiyor.

Son düzenleme:
. . .

2 nolu mesajımdaki kodlara ilave yaptım deneyiniz.

6 nolu mesajınızdaki kod kısmını siliniz. Daha sonra konuyu takip edenlerin aklını karıştırmasın...

. . .

Sayın Hüseyin Bey ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum, tam istediğim gibi oldu, Allah razı olsun.

Hayırlı çalışmalar hayırlı geceler diliyorum.

Geri