• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye tıklama ile makro çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Forumdaki tüm arkadaşlarımıza selamlar ve hayırlı çalışmalar..!

Buton kullanmadan; "H4" hücresine tıklayınca "J:K" sütunlarını gizleyecek, "I4" hücresine tıklayınca da "J:K" sütunlarını bu defa açacak..

Arkadaşlarımız bu konuya bir el atarsa benim için iyi bir çıkış yolu olacak

Anlıyacağınız; sütun gizleme/gösterme işini ardışık yapacak olduğum için buton karmaşasına yol açıyor ve gizlenen sütunun butonu üste kalıyor, gizlenmiyor bunu önlemek için bu şekil düşündüm.)

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [H4:I4]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Address = "$H$4" Then
    Columns("J:K").EntireColumn.Hidden = True
Else
    Columns("J:K").EntireColumn.Hidden = False
End If
End Sub

Sayın Necdet hocam..! öncelikle çok teşekkür ediyorum.. Yukarıdaki kodlar gayet güzel çalıştı, Bu defa aynı yöntemi ["J:K"] hücrelerine tıklayarak ("L:M") hücrelerini gizlemek için uyarladım, çalışmadı.. Acaba nerede noksanlık yaptım..
yukarıdaki, örnek dosyada belirttim..

Merhaba,

Kodları aşağıdaki gibi değiştirmek gerek.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [H4:K4]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 8 Then
    Columns("J:K").EntireColumn.Hidden = True
ElseIf Target.Column = 9 Then
    Columns("J:K").EntireColumn.Hidden = False
ElseIf Target.Column = 10 Then
    Columns("L:M").EntireColumn.Hidden = True
Else
    Columns("L:M").EntireColumn.Hidden = False
End If
End Sub

Çok değerli hocam Sn.Necdet Yeşertener..! Tam teşekkürlerimi ifade ile eline ve bilgine sağlık diyorum.. Bu benim için iyi bir kazanç oldu..

Not:Sizi daha fazla yormamaya özen gösteriyorum, aklıma takıldığı için soruyorum, (sorun olduğu için değil) Acaba, bu uygulamada çift tıklama ile çalışan yöntemde, tek tıklama uygulanabilirmi.?

Tabiki uygulanır. Benimde aklıma gelmişti.

Kod:

satırını aşağıdaki ile değiştiriniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

Sn.Necdet hocam, çok teşekkür ediyorum, sağlık ve afiyet diliyorum, hayırlı geceler..

İyi geceler Sayın EKREM1661

Arkadaşlar merhaba. VBA'da yeniyim. Basit bir-iki komut yazmak istedim ancak tam istediğime ulaşamadım bir türlü. Onun için sizin yardımlarınız çok değerli. Konuyu şöyle açıklayayım:

Excelde hazırladığım tablodaki bazı satırları değişken hücrelere çift tıklayarak onunla ilişkili satırları gizlemek istiyorum. Örneğin D4 hücresine çift tıkladığım zaman 5,6,13,14,15 ve 18.satırlar gizlensin istiyorum. Bunun için yazdığım satırlar aşağıdaki sarı renkli komut hatası veriyor. Nasıl düzeltebiliriz, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Option Explicit
If Target.Address(0, 0) = "D6" Then
Cancel = True
Rows("7:12").Hidden = Not Rows("7:12").Hidden
End If
If Target.Address(0, 0) = "D15" Then
Cancel = True
Rows("16:17").Hidden = Not Rows("16:17").Hidden
End If
If Target.Address(0, 0) = "D4" Then
Cancel = True
Range("5:6,13:15,18").Hidden = Not Range("5:6,13:15,18").Hidden

End If