• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye Saat ve tarih Yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar hücrenin içine geldiğimde bilgisayarın o anki saatin saat kısmına ve tarihi tarih kısmına nasıl yazdırabiliriz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

=ŞİMDİ()

.

Ömer bey vermiş oldugnuz komutu yazdım fakat o komutu diğer hücreye kopyaladıgımda örnek saat şu anda 01.38 diger hücreye o komutu sürüklediğimde saat 01.40 da hepsi 01.40 oluyor yani her hücreyi bagımsız yapmak istiyorum ben bu şekilde bagımlı oluyor hücreler birbirine.

Merhaba,

aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayınız. C ve D sütunlarında çift tıkladığınızda geçerli saati, E sütununda çift tıkladığınızda geçerli tarihi yazar.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, [C:E]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Row < 2 Then Exit Sub
    If Target.Column < 5 Then
        Target = Format(Time, "hh:mm")
    Else
        Target = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
    End If
End Sub

Merhaba,

aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayınız. C ve D sütunlarında çift tıkladığınızda geçerli saati, E sütununda çift tıkladığınızda geçerli tarihi yazar.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Intersect(Target, [C:E]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Row < 2 Then Exit Sub
    If Target.Column < 5 Then
        Target = Format(Time, "hh:mm")
    Else
        Target = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
    End If
End Sub

Necdet beye ve tüm forda bizler yardım eden arkladaşlara teşekür ederim her sorunumuz ayardımcı oluyorlar şu an ankaradayım yarin iş yerim olan kırıkkaleye geçecem internetim orda yok üzülüp duruyordum ama telsimin ayda 8 tl 100 mb geçince hızı 93 kb düşen hat aldım sırf bunun için formu sürekli takip edemem gibi durumlar oluyor 10 günlük tatili diş doktorunda geçirdim sağlık herşeyden öenmli .

Güle güle kullanınız.

Kolay gelsin benimde bu konuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı yeni bir başlık açmak istemedim.

Benim 1. yapmak istediğim B sütununa tarih ve C sütununa saat yazdımak.Tarih ve saat işlemi yaparken D veya E sütunundaki bir hücreye veri girişi yaptığımda B sütünundaki hücreye otomatik olarak o anki tarih ve C sütunundaki hücreyede otomatik olarak o anki saati bilgisayarın saatine bakarak yazması veri değişimi bile yapsam daha sonra bu 2 hücredeki tarih ve saatin değişmemesi.

2.Yapmak istediğim ise F sütunundaki hücreye aktif yazınca bir işlem yapılmaması pasif yazınca satırdaki yazının kalın ve arka planı kırmızı olması.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kolay gelsin benimde bu konuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı yeni bir başlık açmak istemedim.

Benim 1. yapmak istediğim B sütununa tarih ve C sütununa saat yazdımak.Tarih ve saat işlemi yaparken D veya E sütunundaki bir hücreye veri girişi yaptığımda B sütünundaki hücreye otomatik olarak o anki tarih ve C sütunundaki hücreyede otomatik olarak o anki saati bilgisayarın saatine bakarak yazması veri değişimi bile yapsam daha sonra bu 2 hücredeki tarih ve saatin değişmemesi.

2.Yapmak istediğim ise F sütunundaki hücreye aktif yazınca bir işlem yapılmaması pasif yazınca satırdaki yazının kalın ve arka planı kırmızı olması.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.Örnek dosya ektedir.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırıp deneyin. 50. satıra kadar istediklerinizi yapması gerekiyor:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [d3:e50]) Is Nothing Then GoTo 10
Cells(Target.Row, "b") = Format(Date, "dd/mm/yyyy")
Cells(Target.Row, "c") = Format(Time, "hh:mm")
10:
If Intersect(Target, [f3:f50]) Is Nothing Then Exit Sub
    If UCase(Target) = "PASİF" Or UCase(Target) = "PASIF" Then
    Range(Cells(Target.Row, "a"), Cells(Target.Row, "f")).Select
        With Selection
            .Font.Bold = True
            .Interior.Color = 255
        End With
        Target.Select
    Else
        With Selection
            .Font.Bold = False
            .Interior.Pattern = xlNone
        End With
        Target.Select
    End If
End Sub

Teşekkürler eline koluna sağlık.50 satır engelini nasıl aşabiliriz.Oda olursa mükemmel olacak eline koluna sağlık.

Merhaba,

Aşağıdaki satırdaki 50 değerini arttırıp deneyin.

Kod:
If Intersect(Target, [d3:e50]) Is Nothing Then GoTo 10

ALLAH Razı olsun emegi geçen herkesten.

Üstadlar kod çok güzel çalışıyor fakat dikkatimi çekti dün kaydettigim metinde yanlışlık yaptıgımı farkedip.düzeltince tarih ve saat degişiyor benim istedigim ilk metin girdigimdeki otomatik olarak gelen tarih ve saatin metin degişsede silinsede hiç bir şart altında degişmemesi ilk haliyle sabit kalması emegi geçenlere ve ilgilenenlere çok teşekkürler.

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.B veya C hücresi boşken D veya E'ye veri girdiğinizde B'ye tarih, C'ye saat yazar. sonraki değişmelerde B veya C boş olmayacağından tarih ve saati değiştirmez:
Kod:
If Intersect(Target, [d3:e500]) Is Nothing Then GoTo 10
If Cells(Target.Row, "a") = "" Or Cells(Target.Row, "b") = "" Then
End If

10:
If Intersect(Target, [f3:f500]) Is Nothing Then Exit Sub
        With Selection
            .Font.Bold = True
            .Interior.Color = 255
        End With
        Target.Select
    Else
        With Selection
            .Font.Bold = False
        End With
        Target.Select
    End If
End Sub

Üstadlar iyi geceler verilen kodları ilgili yere yapıştırdım istediğim gibi çok güzel çalışıyor.Emeği geçenlere teşekkür ederim.Bugün ilk defa D,E ve F sütünundan metin silmek istedim Run-time error '13'; Type mismatch hatası veriyor.Ayrıca B sütunundaki tarih ile C sütunundaki saatinde D,E ve F sütünundaki verileri silince otomatik olarak silinmesini nasıl sağlarız.Bu iki sorunuma bir çözüm yolu yazarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kodu aşağıdaki gibi değiştirirseniz oluyor galiba:
Kod:
If Intersect(Target, [d3:e500]) Is Nothing Then GoTo 10
If Cells(Target.Row, "a") = "" Or Cells(Target.Row, "b") = "" Then
End If

10:
If Intersect(Target, [f3:f500]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, "f") = "" Then Exit Sub
        With Selection
            .Font.Bold = True
            .Interior.Color = 255
        End With
        Target.Select
    Else
        With Selection
            .Font.Bold = False
        End With
        Target.Select
    End If
End Sub

Üstad kusura bakmayın yeni bakabildim cevabınıza kodu denedim hala aynı hatayı veriyor ilgi ve alakanız için teşekkürler.

Benim denemelerimde silmede hata vermedi. Ancak sorunuzun tam cevabını da bilmiyorum maalesef (silince hata vrmemesi ve silince diğer hücrelerin de silinmesi).

Tamam hocam ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Geri