• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye resim çağırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
İyi günler;

Günlerdir uğraşıyorum işin içinden çıkamadım. Forumlarda yazan her türlü formülü denedim fakat bir türlü olmadı. Makro kodlarını yazdım olmadı. Derdimi kısaca anlatayım:

Kişi Bilgilerini içeren bir excel sayfası oluşturdum ve bir de veri tabanı olan çalışma kağıdı var. Kişilere verdiğim numaralar girildiğinde o kişiye ait tüm bilgiler gelmekte fakat ben resim gelmesini de istiyorum. Ne yaptıysam olmadı. Biliyorum şimdi dosyayı isteyeceksiniz ama yükleyemem çünkü kişilere ait çok özel bilgiler mevcut. Bu şekilde bana yardımcı olursanız çok sevineceğim!!!

Ekteki dosya buyurun. Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Resim getirme

kabataslak bişey yapmaya çalıştım. kod bölümünde resim yolunu kendine göre değişmelisin. bi dene.

Ekli dosyalar

denedim ancak olmuyor resim hiç gelmiyor. Resim yolunu da değiştirdim. Acaba Excel 2007 kullanmamdan olabilir mi? denemediğim kod kalmadı.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim resim As Shape, resimyolu As String
Dim evn As Object, klasor As Object, res As Object
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder(ThisWorkbook.Path & "\Resimler")
For Each resim In ActiveSheet.Shapes
resim.Delete
Next
For Each res In klasor.Files
If res.Name = Range("b3").Value & ".jpg" Then
resimyolu = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & res.Name
Range("n2").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert(resimyolu).Select
With Selection.ShapeRange
.ScaleWidth 1.2, 0, 0
.ScaleHeight 1.01, 0, 0
End With
End If
Next res
Range("b4").Select
Set evn = Nothing
Set klasor = Nothing
Set res = Nothing
Set resim = Nothing
resimyolu = vbNullString
End Sub

Sadece bu kodu kullanarak resim getirebiliyorum o da sabit bir yere geliyor ne kadar hedef hücreyi değiştirsemde. Ne zormuş bu iş!!!!

2007 hiç kullanmadım. yaptığım kadarıyla tam resmin oraya geliyor. bende o çizelgeye benzer bir çizelge kullanıyorum işim gereiği.

o zaman 2007 yüzünden olmuyor bi de 2003 kurayım deneyim bakalım olacak mı?

Alternatif olarak bunu denermisiniz.

Ekli dosyalar

Altarnatif olsun

Gerçek dosyanızın düzenini bilmediğimden gönderdiğiniz örnek üzerinden ekteki dosyayı uyarladım. Umarım işinize yarar Not. kodlar evvelce bu siteden temin edilmiştir.

Ekli dosyalar

herkese teşekkür ediyorum sonunda çözüldü mesele 2007 kullandığım içinmiş. İlginize teşekkür ediyorum.

herkese ilgisi için teşekkür ediyorum. mesele excel 2007 kullandığım içinmiş. dünden beri canım çıktı. şimdi sorun çözüldü.

Merhabalar,
Bu örnek benimde çok işime yarıyor fakat hücrelere alt alta kelimeler yazıp, o kelimeye tıklanarak resim çağırılabiliyor mu? Ben 2010 sürümü kullanıyorum. Sanıyorum bu da etkiliyor.

SelectionChange olayı dediğiniz yapılabilir. 14 nolu mesajdaki linki inceleyin, konu içinde bu tip örnekler olmalı.

Ona baktım, yapmayı denedim, başarılı olamadım .. Ya da anlamadığım için uygulayamadım.

Son bir şey daha soracağım. Resmin yan tarafta görünmesini nasıl sağlayacağım? Hemen altında gözükmesini istemiyorum.

Geri