• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye mouse ile 1 yazmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Merhabalar;
Kitap1, sayfa1 dosyada J3, J4, J5, J6, J7 ve J8 hücrelerine ayrı ayrı olmak üzere mous ile bir tıklamada 1 (Rakam ile bir) yazsın, aynı şekilde sonradan tekrardan tıkladığımda ise o hücre boş hale gelsin istiyorum.
Yapılabilir mi?

Örnek: J6 ya tıkladım ve oradan çıktım diyelim M4 e tıkladım J6 hücresi elemanı 1 olmuş.
Tekrardan J6 ya tıkladığımda ise 1 silinsin, bu seçenekleri J3, J4, J5, J6, J7 ve J8 hücrelerine kullanmak istiyorum.
Bir bakıma Seçenek Düğmesi gibi, bir tık dolu, bir tık boş. Seçenek düğmesini hücreye bağlayamadığım için böyle olsun istedim.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Yb®

Ekteki kodları sayfanın kod kısmına eklermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [J3:J8]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = Empty Then
Target.Value = 1
Else
Target.Value = Empty
End If
End Sub

Ekteki kodları sayfanın kod kısmına eklermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [J3:J8]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = Empty Then
Target.Value = 1
Else
Target.Value = Empty
End If
End Sub

Huseyinkis teşekkürler

Bakiye yürütme tablosu yapmaya çalışıyorum fakat formülde de hata oldu dosya ektedir.
J3 ile J8 hücreleri 1 ile dolu ise K11 bakiye toplamı K3 ile K8 hücrelerinin toplamını versin istiyorum.
Eğer ile yapmaya çalıştım ama olmadı.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayın hüseyinkis'e hitaben yazmışsınız, onun izni ile ;

Kod:
=EĞER(VE(J3=1;J8=1);TOPLA(K3+K8);0)
Anlamı ; Eğer J3 ve J8 = 1 ise, K3 ve K8'i topla, J3 ve J8 = 1 değil ise, sıfır yaz,

Kolay gelsin,

Son düzenleme:
Sanıyorum siz bu 1'leri K3:K8 bölümünde toplama katılacak hücreleri belirtmek için kullanıyorsunuz. Yani J4'te 1 yazıyorsa K4 toplansın ama J5'te 1 yoksa K5 toplanmasın istiyorsunuz. Eğer öyleyse K11'de şu formülü kullanmalısınız:

Kod:
=ETOPLA(J3:J8;1;K3:K8)

Merhabalar;
Sayı 1Al2Ver teşekkür hüseyinkiş' e idi. Yeni sorum ise tüm değerli forum modaretöer ve kullanıcıları için, sanırım yanlış ifade ettim.
İlginiz için size ve Yusuf44' de teşekkürler.

Evet dediğiniz gibi K4 ile K8 arasındaki sütunlarda bakiyeler var ama bu bakiyelerin tamamını toplama almak istemiyorum. Yani verdiğiniz formül uymuyor.
J4 ile J8 sütünunda 1 yazılı olan hücreye karşılık gelen K sütunu hücreleri toplamını almalıyım.

Yusuf44 dediği şekilde etopla ile halledildi

Teşekkürler

Yb®

Son düzenleme:
Huseyinkis teşekkürler

Bakiye yürütme tablosu yapmaya çalışıyorum fakat formülde de hata oldu dosya ektedir.
J3 ile J8 hücreleri 1 ile dolu ise K11 bakiye toplamı K3 ile K8 hücrelerinin toplamını versin istiyorum.
Eğer ile yapmaya çalıştım ama olmadı.

Merhaba sayın nane,

Yukarıdaki ifadenize göre verdiğim çözüm doğrudur,

Eğer kırmızı olan ifade şöyle olsaydı; K3:K8 aralığını toplasın, o zaman önerim yanlış olurdu,

Teşekkür ederim.

Merhaba sayın nane,

Yukarıdaki ifadenize göre verdiğim çözüm doğrudur,

Eğer kırmızı olan ifade şöyle olsaydı; K3:K8 aralığını toplasın, o zaman önerim yanlış olurdu,

Teşekkür ederim.

Merhaba,
Sizin verdiğiniz formül ile yapamadım. Dosyanın hazır hali ektedir.
İsterseniz biraz daha kullanışlı hale getirebiliriz. Yalnız buna benim excel bilgim yeterli değil.
Bu devir bakiyeleri istenilen tarihte yada vadede bakiyeye katılabilirse daha orjinal olacaktır.
Mesala 25.06 da nakte dönüşecek senet var ise o tarihte bakiyeyi etkilesin.
Yani anlatmak istediğim devirler kısmındaki tarih öncesi işlemler dikkate alınmayacak o tarih ve takip eden işlemler dikkate alınacak ve bakiye yürütülerek alacak verecek karşılama durumu takip edilecek.
Yalnız bu sanırım formül ile zor da kod ile yapılması gerekir diye düşünüyorum.
Bütün arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Yb®

Ekli dosyalar

Geri