• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye Makro Atamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar yapmak istediğim şu ;
Sabit bir formül yazarak bunu her hücrede kullanabilmek. Şöyle ki ; Sayfa 1 de mesela A3:G3 arasını toplayıp sayfa 2 de A3 hücresine yazmak istiyorum. Formülle bunu yapıyorum ancak bunu her bir satıra yazdığımda inanılmaz derecede büyüyor dosya boyutu. İstediğimse bunu bir makro haline getirip A3:G3 arasındaki hücrelerden herhangi birine veri girdiğimde bu makronun Sayfa 2 de A3 hücresine makro ile bunu toplayıp yazması. Bu mümkün müdür ?

yanıt

sayfa1 in kod bölümüne yazınız
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Sayfa2.[a3] = ""
Sayfa2.[a3] = WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a3:g3"))
End Sub

hocam çok teşekkür ederim .Çok oluyorsun diyeceksiniz belki ama :) Birkaç yardım daha isteyeceğim sizden.. Ben userform üzerinden bilgi girişi yapacağım hücrelere. Ve hücrelere bilgi girişim her girişte bir alta iniyor. Bunu da her sütunda aynı şekilde çalıştırma gibi birşey söz konusu olabilir mi ? Yani şöyle ki Sayfa1 de a3:g3 arasını toplasın Sayfa2 a3 e yazsın a4:g4 arasını da sayfa 2 a4 e yazsın bunu sabit bir formül haline getirip bütün hücrelerde tanıtamaz mıyız ? Bir diğer sorum da birden fazla aralık toplatmak çıkartmak çarpmak veya bölmek. Mesela a3:g3 arasını topla bunu h3:j3 ile çarp gibisinden... Şimdiden teşekkürler

Geri