• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye göre Süzme (Filtreleme)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Merhabalar,
Kendi dosyama uyarlayamadım. B5 ile R5 arası süzgeçli, B6 ile R509 a akadar girilmiş veriler var.
Sıra no, Tatih, Vade, No, Evrak no, Açıklama, Grup1, Grup2, Grup3, Cinsi, Tutar, ..., Ay no gibi başlıklardan oluşuyor.
-Bütün hücrelerin dolu mu olması gerekiyor ?
-Arada boş hücreler var örn. evrak no E5, E6, E51,E59,E66,... gibi

Kodu olduğu gibi kopyalıyorum başlangıç hücre numaraları orijinal dosya ile ayı hale getirdim.
Acaba nerede hata yapıyorum.
Yardım edebilirmisiniz
Teşekkürler

Merhabalar,
Kendi dosyama uyarlayamadım. B5 ile R5 arası süzgeçli, B6 ile R509 a akadar girilmiş veriler var.
Sıra no, Tatih, Vade, No, Evrak no, Açıklama, Grup1, Grup2, Grup3, Cinsi, Tutar, ..., Ay no gibi başlıklardan oluşuyor.
-Bütün hücrelerin dolu mu olması gerekiyor ?
-Arada boş hücreler var örn. evrak no E5, E6, E51,E59,E66,... gibi

Kodu olduğu gibi kopyalıyorum başlangıç hücre numaraları orijinal dosya ile ayı hale getirdim.
Acaba nerede hata yapıyorum.
Yardım edebilirmisiniz
Teşekkürler

.

3 sayfa için söylüyorsunuz değil mi?

Eğer öyleyse, Excel Sürümünüzü ve dilini profilinizde belirtmediğinizden neye göre yanıt vereceğimi bilemiyorum.

Ben Excel 2010 İngilizce için vereceğim.

Verilerinizi seçerek Insert > Table ile tablo yaratın.

Kodlar buna göre yazılmıştır.

.
.

Merhabalar Yurttaş;

Kusura bakmayın o detayları atlamışım. Evet 3. sayfa için demiştim ve dosyatı da Excel 2010 Tr de denemiştim.
Tablo olarak yapmadım, şimdi denedim oldu.
Excel 2007 Tr için farklımı
Yardımlarınız ve paylaşımınız için çok teşekkürler...
Yb®

Merhabalar Yurttaş;

Kusura bakmayın o detayları atlamışım. Evet 3. sayfa için demiştim ve dosyatı da Excel 2010 Tr de denemiştim.
Tablo olarak yapmadım, şimdi denedim oldu.
Excel 2007 Tr için farklımı
Yardımlarınız ve paylaşımınız için çok teşekkürler...
Yb®

.

Excel 2007 kullananlar, görüşlerini söylerlerse, çalışıp, çalışmadığını anlarız.

.

2010 ve 2007 de ikisinde de çalışıyor.
Hata yok yalınız kendi dosyamda %08 , %18 sütun yani KDV sutunu var o sütunda ve tutarlar kısmında tamamını süzüyor boş tablo çıkıyor. Sizin gönderdiğiniz tabloda ise rakamlara göre de çalışıyor.
-Acaba kodu bir düğmeye tanımlayıp istediğimiz zaman pasif istediğimiz yaman aktif hale getirebilirmiyiz.
-Tabloda bazı gruplamalardaki boşlukları doldurmak istediğimizde durdurabilmek için.

Bu o kadar da önemli değil
Yardımlarınız için çok teşekkürler
İyi çalışmalar...
Yb®

.

Dosyanın bir örneğini ekleyin, bakalım.

.

Dosya ektedir. 2007 tr
İlginiz için teşekkürler
Yb®

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

Süzme yapılamayan sütunlarda Hücre Biçimlerini Genel - General yaparak deneyin.

.

Merhabalar,
Yurttaş bey tekrar ellerinize sağlık, aktif pasif hale getirebilme için ne dediniz.

Yardımlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler

Yurttaş bey
Emeğiniz çok büyük, çok teşekkürler
Allah sizden razı olsun

Sayın Yurttaş merhabalar,
Filtrelenmiş sütundaki dolu hücre (metin) sayısını nasıl toplatabilirim. BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY İLE süzülmüş hücre sayısını vermiyor.
Şöyle deniyorum
=DOLAYLI(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(H5:H500) #BAŞV! hatası veriyor.
veya şöyle bir şey yapıyorum.
Süzülen değer "BEDAŞ"
=eğersay(J5:J500;"bedaş") sonuç 90 oysa gider yerine göre de süzdüğümden dolayı 7 olmalı yani filtrelenmiş hücrenin son durum sayısı 7 olsun istiyorum.
Burada birde süzülen hücre ismini "bedaş" kendim yazıyorum formül ile hangi hücre süzülmüş ise onun ismi getirilebilir mi
Rakamsal toplamlar için ise ALTTOPLAM(9;P5:P500) oluyor

Yukarıdaki kendi dosyamda örnek olarak
H sütunu Gıda Giderleri ne göre süzdürüyorum H1 hücresine ise süzülmüş olan Gıda Gideri kaç adet

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Yb®

Son düzenleme:
Evet çok daha iyi oldu aslında
Çok teşekkürler
Yb®

Sayın Yurttaş merhabalar,
Filtrelenmiş sütundaki dolu hücre (metin) sayısını nasıl toplatabilirim. BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY İLE süzülmüş hücre sayısını vermiyor.
Şöyle deniyorum
=DOLAYLI(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(H5:H500) #BAŞV! hatası veriyor.
veya şöyle bir şey yapıyorum.
Süzülen değer "BEDAŞ"
=eğersay(J5:J500;"bedaş") sonuç 90 oysa gider yerine göre de süzdüğümden dolayı 7 olmalı yani filtrelenmiş hücrenin son durum sayısı 7 olsun istiyorum.
Burada birde süzülen hücre ismini "bedaş" kendim yazıyorum formül ile hangi hücre süzülmüş ise onun ismi getirilebilir mi
Rakamsal toplamlar için ise ALTTOPLAM(9;P5:P500) oluyor

Yukarıdaki kendi dosyamda örnek olarak
H sütunu Gıda Giderleri ne göre süzdürüyorum H1 hücresine ise süzülmüş olan Gıda Gideri kaç adet

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Yb®

.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Yurttaş bey emeğinize sağlık çok teşekkürler harika oldu.

Yb®

Geri