• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hucreye girislerin degistirelemez olmasi

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003
Slm,
Calisma sayfalari uzerinde bulunan hucrelere girilen rakamlarin calisma kitabinin kapanmasindan sonra yeniden acildiginda islem yapilan hucrelere mudehale edilmemesi ve boylece ilk yazildigi gibi kalmasini saglamanin yolu varmidir?Varsa nasil yapabiliriz?
(yani once girilen datalarin degistirilmesine olanak verilmemesi)
Tesekkur ediyorum...
ilk kaydin aynen saklanip degistirlemez olmasi durumu...
Not basit bir kasa defteri yaptim ve miktarlarin sonradan degistirlmesi olanaginin bulunmammasini istiyorum
ornek ektedir

Son düzenleme:
Merhaba,

Sayfa koruması işinizi görmezmi...

SLM;
araçlar- koruma kismindan kullanicilarin araliklari düzenlemisine izin ver deyip ctrl tusu ile hangi hücrelere müdahale edilmesini istiyorsaniz hepsini seçin ve tamam deyin. Daha sonra araçlar koruma sayfayi koru deyip sifre girin bundan sonra sadece sizin izin vermis oldugunuz hücrelere müdahale edebilirler.

demek istedigim aciklama ve giris ve cikis amacli kullanilan hucrelere bir defalik giris yapilabilmesi bu kullanilan hucrelere rakamsal yada yazin olarak tekrar acilista kait yapilamamasi yani duzeltme yapilamamasi ve degistirelemesi,,

hyr
ben sadece ait olunan yere-hucreye(aciklama, giris, cikis) kasa kullanicisinin tek kayit yapmasini sonradan mudahale edememesini saglamak istiyorum

ilgili renklendirme saglanmistir
bilgilerinize sunarim

Son düzenleme:
Merhaba,

Hangi hücrelere veri girişi yasaklamasını istiyorsanız dosya üzerinde renklendirerek gösterirmisiniz..

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

yok hayir bu degil:(
ben orjinalinde gerekli korumalari yaptim ama bunun kayit icin acik kalmasi gerekiyor ama istedigim kayittan sonra kayit yapilan yerlerin kullanici tarafindan degistirilememesi.yani tek defalik kayit yapilip sonra duzeltme yada degistirme olarak mudahale edilememesi durumu(murekkeple yaziyi dusunun onun gibi bi sey)

Merhaba,

Ben sorunuzu anlayamadım sanırım, tek kayıttan sonra değişmesini istemiyorsunuz, kendiniz değiştirmek istediğiniz zaman nasıl olması gerekiyor?

merhaba
D5:F24 aralığında hücre değeri değiştiğinde aktifleşen şifre kodları ile sorununuz çözülür.
makro yazmada usta arkadaşlar sorunuza yanıt bulacaklardır.

merhaba
D5:F24 aralığında hücre değeri değiştiğinde aktifleşen şifre kodları ile sorununuz çözülür.
makro yazmada usta arkadaşlar sorunuza yanıt bulacaklardır.

Ilginize cok tesekkurler.
calismayi yeniden tanzim ettim ve gonderiyorum.icinde ilgili notlari yazdim ilgilenir ve bir yol gosterirseniz cok mutlu olacagim..
kasamin son hali...(buradaki amacim kasanin kotu niyetli kullanimlarini engellemek)

merhaba
'açılış sayfası ocak01
Sub auto_open()
Sheets("ocak01").Select
End Sub

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [d5:f24]) Is Nothing Then Exit Sub
sifre = InputBox("Lütfen şifreyi giriniz", "Şifre ?")
If sifre = "123" Then
MsgBox "şifre doğru, iyi çalışmalar......"
Exit Sub
Else

MsgBox "şifre yanlış, son girişiniz silinecek......!"
Target = Empty
End If
Exit Sub
End Sub

yanlış şifre girişinde çıkış yapması lazım, o kısmı beceremedim :)

Merhaba Sn pevlike

Birkere yazı yazıp birdaha yazmamak üzere hücre kilitleme isteğinizi pek anlamamakla beraber, sizin için ufak bir örnek çalışma hazırladım.

Çalışmadan bahsedeyim...

Hücrede veri yoksa yazabiliyorsunuz. Eger veri varsa bir daha o hücreye bişey yapamıyorsunuz.

Ancak, herharukarda o yazılı olan hücreye tekrardan başka bişey yazabilmeniz için o hücreyi silmeniz gerekecek. Hücreyi silmek için "Temizle" butonunu çalıştırın. Silmek istediğiniz hücreyi yazın. Sonra ki açılan kutuyada şifrenizi girin.

Şifre = pevlike

Merhaba Sn pevlike

Birkere yazı yazıp birdaha yazmamak üzere hücre kilitleme isteğinizi pek anlamamakla beraber, sizin için ufak bir örnek çalışma hazırladım.

Çalışmadan bahsedeyim...

Hücrede veri yoksa yazabiliyorsunuz. Eger veri varsa bir daha o hücreye bişey yapamıyorsunuz.

Ancak, herharukarda o yazılı olan hücreye tekrardan başka bişey yazabilmeniz için o hücreyi silmeniz gerekecek. Hücreyi silmek için "Temizle" butonunu çalıştırın. Silmek istediğiniz hücreyi yazın. Sonra ki açılan kutuyada şifrenizi girin.

Şifre = pevlike

Sn. Ayhan ERCAN
pevlike sizin yaptığınız bu uygulamayı istiyor sanırım. Bazı hücreleri sadece kendisinin müdahale edeleceği ama unutulan bir nokta var şifre Araçlar makro Virsual Basıc düzenleyicisi kısmında şifre "pevlike" olarak görünmekte bu verileri girecek olan kişi şifreyi oradan aldıktan sonra istediği gibi hücrelere tekrar tekrar veri girişi yapabilir dimi ?
Affınıza sığınarak

Sn. Ayhan ERCAN
pevlike sizin yaptığınız bu uygulamayı istiyor sanırım. Bazı hücreleri sadece kendisinin müdahale edeleceği ama unutulan bir nokta var şifre Araçlar makro Virsual Basıc düzenleyicisi kısmında şifre "pevlike" olarak görünmekte bu verileri girecek olan kişi şifreyi oradan aldıktan sonra istediği gibi hücrelere tekrar tekrar veri girişi yapabilir dimi ?
Affınıza sığınarak

Evet haklısınız,
Bu durumda VBA şifresi de verebilir. (yani VBA penceresi ve kodlarını şifreleyebilir)

Sayin ustat,
oncelikle ellerinize saglik tam istedigim sekilde koruma saglamissiniz mukemmel calisiyor
Bu durumda VBA şifresi de verebilir. (yani VBA penceresi ve kodlarını şifreleyebilir)= bunu nasil yapabilirim??
Ilginize cok tesekkurler ve nezdinizde konu ile ilgilenen herkese cok cok tesekkur ederim.Ellerinize saglik:)
Selam ve saygilarimla..

Sayin ustat,
oncelikle ellerinize saglik tam istedigim sekilde koruma saglamissiniz mukemmel calisiyor
Bu durumda VBA şifresi de verebilir. (yani VBA penceresi ve kodlarını şifreleyebilir)= bunu nasil yapabilirim??
Ilginize cok tesekkurler ve nezdinizde konu ile ilgilenen herkese cok cok tesekkur ederim.Ellerinize saglik:)
Selam ve saygilarimla..

Merhaba

VBA Penceresinde Menuden,

Tools > VBAProject Properties.. > "Protection" Sekmesi

"Lock project for viewing" Onay kutusunu okeyleyin.
Aşağıdan da Passwordunuzu belirleyin...

Geri