• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye girilen veriyi satır ve sütunlarda aratmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Srcn35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
hücreye girilen veriyi başka bir sayfada aratmak ve onu bulup diğer sayfada
karşılık gelen yere otomatik olarak vba kodu üzerinden yazdırmak istiyorum ekteki dosyada daha anlamlı olacaktır yazarak anlatamamış olabilirim :)

Ekli dosyalar

Eklediğiniz dosyada hangi sayfada neyi aramak istiyorsunuz. Dosyanızdan birşey anlaşılmıyor.

aslında şöyle daha iyi olabilir
bir user form olacak bunda combobox1 textbox1 textbox2 listbox1 commandbutton1 ve commandbutton2 olacak
combobox1de sayfa 1de girilmiş olan adı soyadı sütunundaki dolu olan bütün satırlar olacak
ben ordan bir ismi seçtiğimde excel anlayacak ki sayfa 2de ona karşılık gelen sütunu seçecek
textbox 1 e de bir sayı yazdığımda excel onu ürün sütunundaki satırlarda arayacak
textbox2 ye girdiğim sayıyı da
combobox1 den seçtiğim adsoyadla textbox1 e girdiğim sayıyının kesişimindeki hücreye yazacak
ve button1 e bastığımda bunu yapacak
boşsa veya bulamadıysa hatalıysa uyarı verecek
eğer giriş başarılıysa da bu girişleri listbox1 e sıralayacak
commandbutton2 de yanlışlıkla girilen veriyi listbox1 den seçmek suretiyle silebilecek

çok fazla oldu değil mi bu yapmaya çalıştığım şey
kusura bakmayın ben istekliyim ama öğrenebileceğim kimse yok ve bu iş gerçekten sırtımda kambur bu olmaz ise her bir hücreyi tek tek sağdan bak yukardan bak elle girmek zorunda kalıyorum.

şimdiden teşekkür ederim.

Destek verecek üyeden;
-- hiçbir veri içermeyen örnek dosyanıza bakıp, uzun uzun yazdığınız açıklamaları anlamasını,
-- bir userform hazırlamasını,
-- bu userform'a 1 ComboBox, 2 TextBox, 2 CommanButton, 1 ListBox eklemesini,
-- hiçbir veri olmayan excel belgenizle etkileşimli olarak sayfalar arasında sorgulamalar yapıp veri alıp vermesini, silmesini sağlayacak kodları da uzun yazdığınız işlemleri yapacak şekilde tasarlayıp yazmasını,
istiyorsunuz doğru mudur acaba?

sadece birinin yol göstermesini istiyorum.

evet veriler çok yetersiz olmuş bunun için üzgünüm.

aynı anda bu sorduğum şeyi tek tek elle yazmaya çalışıyorum yetersiz kaldığını fark etmemişim biraz daha açıklayıcı bir dosya yaptım yetersiz ise ne lazım olduğunu söylerseniz onuda yapmaya çalışırım

Ekli dosyalar

Merhaba.

Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Ustalar daha kullanışlısını elbette yapabilir, elimden gelen budur.

Son düzenleme:
Elinize Sağlık

Sayın omer.baran elinize kolunuza sağlık mükemmel olmuş. allah razı olsun sizden.

yanlızca listbox da sadece eklenilen ürünler görünmesi için nasıl bir komut ekleyebilirim.?

bir de ürünlerin sıralandığı listboxdan seçim yaptığımda o ürün numarasının ürün textboxında çıkmasını nasıl sağlayabilirim.

Son düzenleme:
Sayın Srcn35, kod bilgim kısıtlı olduğundan elimden geleni yapmaya uğraşıyorum ancak, asıl belgenizin gerçek bir parçasını eklerseniz daha iyi olur sanki, sütun sayısı, satır sayısı, veri türü (sayısal/metin, karışık vs) durumları sonradan sorun çıkartabilir diye düşünüyorum.
Örneğin daha önce söylemediğiniz birşey eklediniz, ListBox'ta tüm listenin değil seçilen kişiye ait sadece bilgi olan satırlar görüntülensin gibi.
Söylediğim gibi, UserForm ve kod konusunda bilgim sınırlı olduğundan takılıp kalma olasılığım yüksek, sayf üzerinde işlem yapıp, basit kodlarla çözüm bulunabilir bence ama tercih elbette sizin.
İyi günler dilerim.

Sayın omer.baran yardımlarınız için çok teşekkürler.

Sütun ve satır sayıları değişken oluyor Yani bir ay 44 kişi varken bir ay 100 kişi olabiliyor onun için bu konuda net bir sayı veremiyorum.İstekler için de aynı şey geçerli bi ay 400 bir ay 500. Veri türlerinde ise isimler ve ürün kodları var biri metin biri sayı. Eklediğim konuda ise siz yaptıktan sonra fark ettim.

Geri