• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye girilen saat değişmesin. Yardım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilmtrz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba, arkadaşlar ŞİMDİ fonksiyonu ile A1 hücresine girilen tarihin saatini B1 hücresine SAAT foksiyonu ile yazdırdım. Fakat bu saat sürekli değişiyor. Örneğin dün girdiğim ihale saati bugün farlı. Saati sabitlemenin bir yolu var mı?
ŞİMDİ fonksiyonu yerine tarihi elle girdiğimde saat 00:00 olarak çıkıyor. Yardım edebilir misiniz?

Sayın arkadaşım bunun başka yolları da vardır. Ama ben en basit olarak şöyle yapın derim.
A1 Hücresine =ŞİMDİ() fonksiyonunu girip Enter'a basar basmaz bu A1 hücresini kopyala yaparak B1 Hücresine "özel yapıştır" dan değerleri seçip Enter tuşuna bastığımız zaman artık A1 hücresine yazdığınız Tarih ve saat değişmemek üzere sabitlenmiş olur.
Yalnız burada B1 hücresinin biçimlendirmesini "gg.aa.yyyy.ss.dd" yapmalısınız.

Yanıtınız için teşekkür ederim Sayın ataköylü-59. Listeler çok karışık bunun takibi de zor oluyor. Bunu yapayım bir daha arkama bakmayayım diyorum. Bahsettiğiniz yöntemden daha basit yöntem gidip hücreye saati yazmak. Bunu otomatik yapmak yaptırmam lazım.

Ctrl+shift+; geçerli tarih
Ctrl+shift+: geçerli saat

eğer a1 hücresinde değer varsa otomatik gelebilir mi acaba bende onu öğrenmek istiyorum :)

Ctrl+shift+; geçerli tarih
Ctrl+shift+: geçerli saat

Sayın kuvari bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Bunu otomatik olarak yapma imkanı yok herhalde.

eğer a1 hücresinde değer varsa otomatik gelebilir mi acaba bende onu öğrenmek istiyorum :)

Sayın Baggwell, otomatik geliyor da sabit kalmıyor. Sabit kalması lazım. O şekilde sürekli yenilediği için saat değişiyor. Kuvari beyin önerisini otomatik yaptırabilirsek çok iyi olur. Ama nasıl? :)

Otomatikten kastınız nedir,örnek dosyanızı ekler misiniz. Sorunuzu en baştan eksik sormuşsunuz, herkeste ona göre cevaplamış. A sütununa veri girdikçe B sütununda saatin otomatik gelmesini istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Sayın kuvari arkadaşımızın isteğini ben tarif edeyim,

a1 hücresine değer girildiğinde b1 hücresinde tarih ve saat bilgisi çıksın

(bu işin tek çözümü makro sanırım)

Makro da anlatılan şu olacak ;

a1 hücresine veri girildiğinde b1 hücresine tarih ve saat yaz, kopyala değeri yapıştır :) Türkçesi bu ama makrosu nedir bilmiyorum :))

biraz kurcalama yaparak bunu çıkarabildim A1 hücresine değer girdiğinde otomatik saat ve tarih atıyor
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address(False, False) = "A1" Then
        Cancel = True
        Target.Value = Now
    End If
End Sub

Sayın kuvari arkadaşımızın isteğini ben tarif edeyim,

a1 hücresine değer girildiğinde b1 hücresinde tarih ve saat bilgisi çıksın

(bu işin tek çözümü makro sanırım)

Makro da anlatılan şu olacak ;

a1 hücresine veri girildiğinde b1 hücresine tarih ve saat yaz, kopyala değeri yapıştır :) Türkçesi bu ama makrosu nedir bilmiyorum :))

biraz kurcalama yaparak bunu çıkarabildim A1 hücresine değer girdiğinde otomatik saat ve tarih atıyor
Kod:
If Target.Address(False, False) = "A1" Then
        Cancel = True
        Target.Value = Now
    End If
End Sub

Hangi hücreye veri girişi yapılırsa o hücreye tarih ve saat ekliyor. Ayrıca hücrenin içine girip çıkınca saat değişiyor. En sağlıklısı yine "Ctrl+Shit+:"

Otomatikten kastınız nedir,örnek dosyanızı ekler misiniz. Sorunuzu en baştan eksik sormuşsunuz, herkeste ona göre cevaplamış. A sütununa veri girdikçe B sütununda saatin otomatik gelmesini istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Yapmak istediğim şu A1 hücresine günün tarihini elle girdikten sonra o anki saati B1 hücresine getirmek. Yalnız saat her zaman sabit kalmalı. Değişmemeli.

Sadece B1 için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
[b1].NumberFormat = "hh:mm"
If Target.Address(0, 0) = "A1" Then
           [b1].Value = Time
    End If
End Sub

Sadece B1 için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
[b1].NumberFormat = "hh:mm"
If Target.Address(0, 0) = "A1" Then
           [b1].Value = Time
    End If
End Sub

Evet şimdi oldu. Sorunum çözüldü. Allah bin kere razı olsun.

Geri