• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye girilen değerlere göre C kolonuna ilgili resmi getirme

ANKARA1974

Altın Üye
İyi akşamlar;

Ekteki örneğe göre, A sütununda girilen değerlere göre C kolonuna (örnekteki alana göre) bu girilen değerlerin resimlerini klasörden getirmek için ne yapılabilir? (Klasörde resimlerin isimleri A sütununda girilen değerle aynıdır. Örneğin A100.jpeg, B100.jpeg gibi)

Ekli dosyalar

Dosya için teşekkür ederim. Elinize sağlık, işimi görüyor. Klasörden almam gerekirse nasıl yapabilirim?
Tüm resim dosyalarını excele yerleştirmek excel dosya boyutunu çok büyütecektir. Çünkü klasörde bayağı bir resim var ve bu zamanla artacak gibi görünüyor.
Tekrar teşekkürler.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Dim resim As Picture, Alan As Range
'Set Alan = Range("b4:b6")
For Each resim In ActiveSheet.Pictures
If Not Intersect(resim.TopLeftCell, Alan) Is Nothing Then
resim.Delete
End If
Next

Set Alan = Nothing
Range("W13").Select
resimadi = LoadPicture("")
resimadi = Range("F50").Text & ".tif"
ActiveSheet.Pictures.Insert("//adres/" & resimadi).Select
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Height = 800 'yükseklik
Selection.ShapeRange.Width = 500 'genişlik
Selection.ShapeRange.Rotation = 0#
Range("A1").Select
Application.ScreenUpdating = True

ben bu kodu kullanıyorum işimi görüyor bende bu kodu siteden buldum kendime uyarladım (w13)resim başlangış noktası (f50)resim ismini okudugu hücre kendine göre ayarla

Teşekkür ederim. Bu kodda istediğim gibi çalıştı. Ama tam olarak istediğim bu uygulamanın birkaç sayfa boyunca devam etmesi. Yalnızca tek bir yere resim getirmeyeceğim. Örneğin 10 sayfalık bir excel dosyasının her sayfasına 2 tane resim getirteceğim.

Kolay gelsin.

bu kodu istediğin kadar çogaltabiliyorsun resim gelecegi resmin adını degiştirip kod tekrar edebiliyor

Geri