• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye girilen değerin virgülden bağımsız sabit kalması.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar,

Bir hücreye "hücre biçimlendir - sayı" adımları ile örneğin ondalık basamak sayısını 1 olarak belirledik.Hücreye 12,5 diye bir değer girdiğimde değeri aynen gösterecektir. Fakat bazen aynı hücreye 0,43 değeri de girmem gerekiyor.Haliyle değer hücrede 0,4 olarak görünüyor.Ancak ben 0,43 olarak görünmesini istiyorum. Tek hücre için tekrar ayar yapılabilir belki fakat büyük bir tablo için hücredeki rakam sayısını virgülden bağımsız olarak 2,3 veya 4 gibi bir sayı ile sınırlandıran bir formül, kod gibi bir şey mevcut mu?

Teşekkürler...

.

Koşullu biçimlendirme formül bölümüne örneğin,

Kod:
=TRUNC(A1;1)

yazın.

TRUNC=NSAT

.

Formul bolumune kodu yazdıktan sonra biçimlendirme kısmında birşey yapmayacak mıyım? Sadece kod ile denedim M10 hucresi icin A1 yazan yeri M10 yaptım *birşey olmadı.

.

Söylediğim yöntemle A1:K22 arasını yaptım.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Genel yapınca oluyor.Fakat başka biçimlendirmeler de var. Bu yüzden genel yapmak istemiyorum.Genel yapınca aynı hücreye 12,89 yazdığınızda 12,89 , 0,36 yazdığınızda 0,36 görünüyor.Ben 12,89 yazınca 12,9 0,36 yazınca 0,36 görünsün istiyorum.Yani hücrede virgülden bağımsız her koşulda 3 rakam olmalı. 12,386 yazınca 12,4 ; 0,1259 yazınca 0,13 gibi örnekleri çoğaltabilirim.

Genel yapınca oluyor.Fakat başka biçimlendirmeler de var. Bu yüzden genel yapmak istemiyorum.Genel yapınca aynı hücreye 12,89 yazdığınızda 12,89 , 0,36 yazdığınızda 0,36 görünüyor.Ben 12,89 yazınca 12,9 0,36 yazınca 0,36 görünsün istiyorum.Yani hücrede virgülden bağımsız her koşulda 3 rakam olmalı. 12,386 yazınca 12,4 ; 0,1259 yazınca 0,13 gibi örnekleri çoğaltabilirim.

Biçimlendirmeyi bilemiyorum. Ancak formülle yan hücreye yapmak isterseniz.

Kod:
=EĞER(UZUNLUK(EĞER(UZUNLUK(A1)=4;A1;YUVARLA(A1;1)))<4;YUVARLA(A1;2);EĞER(UZUNLUK(A1)=4;A1;YUVARLA(A1;1)))

Uygulamak istediğim hücreler de formül olduğu için başka bir formülle sorunu çözemiyorum.Biçimleme veya kod gibi bir şey lazım.
İlginize teşekkürler...

.

1. İlgili alanı seçin. (Benim dosyada A1:K22) Formül bölümüne =FIND(",";A1)=3 ve sayı biçimlendirmeyi de 1 basamak yapın.

2. Koşullu biçimlendirmeye bir koşul daha ekleyin ve Formül bölümüne =FIND(",";A1)=2 sayı biçimlendirmeyi de 2 basamak yapın.

Bunları gerçekleştirdikten sonra dilerseniz, koşullu biçimlendirme koşullarını silin.

FIND=BUL

Dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Hocam teşekkür ederim.Eline sağlık.

Geri